Към днешна дата използването на специализирани компютърни програми е стандарт за изготвяне. Почти никой не прави рисунки на лист хартия с молив и владетел. Освен ако не е принуден да се занимава с ученици от първата година.

KOMPAS-3D е система за рисуване, която ви позволява да сведете до минимум времето, прекарано в създаването на качествени чертежи. Приложението е създадено от руски разработчици и може да се конкурира с такива изтъкнати конкуренти като AutoCAD или Nanocad , KOMPAS-3D е полезен като студент на архитектурния факултет, както и професионален инженер, който създава чертежи на части или модели на къщи.

Програмата може да изпълнява плоски и измерени чертежи. Удобен за потребителя интерфейс и огромен брой различни инструменти ви позволяват гъвкаво да се приближите към процеса на рисуване.

Урокът: Чертеж в COMPASS 3D

Съветваме ви да погледнете: Други решения за рисуване на компютър

Изглед на програмата за рисуване KOMPAS-3D

Създаване на чертежи

Компас-3D ви позволява да изпълнявате чертежи с всякаква сложност: от малки части на мебели до елементи на строително оборудване. Възможно е също така да се проектират архитектурни структури в 3D формат.

Рисуване в KOMPAS-3D

Големият брой инструменти за изчертаване на обекти помага да се ускори работата. Програмата има всички форми, необходими за създаване на пълен чертеж: точки, сегменти, кръгове и т.н.

Всички цифри могат да се коригират с висока точност. Например, можете да направите извита секция, като промените ръководството на този сегмент, да не споменавате перпендикуляри и паралелни линии за рисуване.

Създаването на различни описания с размери и обяснения също не е трудно. Освен това можете да добавите към листа обекта, който е представен като вече запазен чертеж. Тази функция ви позволява да работите като група, когато всеки участник черпи само определен детайл от целия обект и след това окончателният чертеж е съставен от такива "тухли".

Създаване на спецификации за чертежа

В арсенала на програмата има инструмент за лесно създаване на спецификация за чертежа. С него можете да поставите на листа стандартна спецификация, която отговаря на изискванията на GOST.

Създаване на спецификация в KOMPAS-3D

Конфигурации за различни типове рисунки

Приложението е направено в няколко конфигурации: основно, строително, инженерно и др. Тези конфигурации ви позволяват да изберете външния вид и инструментите на програмата, които са най-подходящи за конкретна задача.

Проектиране на сгради в КОМПАС-3D

Например конфигурацията на сградата е подходяща за създаване на проектна документация при изграждането на сграда. Докато инженерната версия е идеална за извършване на триизмерен модел на някаква техника.

Превключването между конфигурациите се извършва без затваряне на програмата.

Работа с 3D модели

Приложението е в състояние да създава и редактира триизмерни модели обекти. Това ви позволява да добавите повече видимост към документа, който изпращате.

Създаване на 3D модел в KOMPAS-3D

Конвертиране на файлове в AutoCAD формат

KOMPAS-3D може да работи с файлове с формати DWG и DXF, които се използват в друга популярна програма за рисуване AutoCAD , Това ви позволява да отворите чертежи, създадени в AutoCAD и запазете файловете във форматите, които са AutoCAD признава.

Запишете файла във формат AutoCAD в програмата KOMPAS-3D

Много е удобно, ако работите в екип и колегите ви се радват AutoCAD ,

Предимства:

1. Лесен за ползване интерфейс;
2. Голям брой инструменти за рисуване;
3. Наличие на допълнителни функции;
4. Интерфейсът е на руски език.

недостатъци:

1. Разпределени срещу такса. След изтеглянето ще имате пробен период с продължителност 30 дни.

KOMPAS-3D е достойна алтернатива AutoCAD , Разработчиците поддържат приложението и постоянно го актуализират, така че той се актуализира, като използва най-новите решения за разработка.

Изтеглете пробна версия на KOMPAS-3D

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт