Има много програми, които ви позволяват да следите състоянието на компютъра и да промените някои параметри на системата. Много потребители са единодушни, че една от най-добрите програми в тази област е Speedfan, но все още има един важен въпрос: как да използвате приложението Speedfan.

Всъщност, ако възникне такъв въпрос, няма нужда да говорим за дълбока настройка и промени на всички важни параметри. Потребителят трябва само да знае как да изпълнява прости действия и безопасно да следи състоянието на компютъра си.

Изтеглете софтуера Speedfan

Регулиране скоростта на вентилатора

По принцип SpeedFan се зарежда, за да регулира скоростта на въртене на охладителите и по този начин да промени работния шум и температурата на компонентите на системата. Следователно, потребителят трябва непременно да се научи как да работи с феновете. Всички действия се извършват в първия раздел, просто трябва да знаете кой охладител е свързан с него, за да промените скоростта без да навредите на системата.
Speedfan контрол на скоростта

Урокът: Как да промените скоростта на охладителя в Speedfan

Настройки на програмата

За по-удобна работа се препоръчва да настроите програмата Spidfan за вашите нужди. В приложението можете да конфигурирате почти всичко: от свързването на вентилаторите с външния вид и режима на работа. Не се страхувайте да настроите програмата, можете да видите урока и да разберете всичко.

Урокът: Как да настроите Speedfan

Програмата Speedfan съдържа доста информация за всеки компонент на системата и ви позволява да редактирате много неща. Но обикновените потребители не се нуждаят от подробности, просто трябва да се научат как да се справят с програмите на нивата, за да не се бъркат и да знаят състоянието на системата и промените в това състояние.