"Нека потърсим Google за вас" - това е иронична мемо-обжалване на потребители, които задават очевидни и отдавна отворени въпроси във форуми и уебсайтове, без да използват преди това търсачката. С течение на времето тази мемка се превърна в специална шега услуга, която описва алгоритъм за търсене стъпка по стъпка. Ако сте един от хората, които обичат да преподават уроци на мързеливи потребители - тази статия е за вас.

Отговорът на твърде добре осветен в интернет, по ваше мнение, въпросът във форума може да бъде формализиран под формата на връзка към "Да търсим Google за вас". За да направите това, отидете на една от шега услуги, които съставляват такива връзки. Например, тук ,

Въведете същия въпрос от "ленивата" в полето за търсене и натиснете Enter.

Нека търсим Google за вас 1

В отговор на заявката, която искате да копирате и вмъкнете в отговора на потребителя, ще се покаже връзка. За да съкратите връзката и да я направите по-красив, можете да използвате услугата URL Shortener от Google.

По-подробно: Как да намалите връзките чрез Google

Нека търсим Google за вас 2

Когато потребителят кликне върху връзката, той ще види забавен анимиран филм за това как да използва търсенето в Google. Можете да гледате този видеоклип, като кликнете върху бутона "Отиди".

Нека търсим Google за вас 3

Да се ​​надяваме, че под формата на тази шега сте научили някой да използва търсещата машина на Google.