Не винаги е лесно да компресирате съдържанието на файл достатъчно, за да оптимизирате напълно снимката за конкретен проект. Често се изискват допълнителни инструменти. Те са налични в многофункционалната програма Light Image Resizer.

Shareware Light Image Resizer - мощен фото оптимизатор от компанията ObviousIdea, който има всички основни инструменти за трансформация на изображението.

Съветваме ви да погледнете: друг софтуер за компресиране на снимки

Компресирайте снимките

Изображения в програмата Light Image Resizer

Въпреки многофункционалността основната задача на Light Image Resizer е компресирането на изображения. Програмата може да компресира изображенията от GIF, JPEG, BMP, PNG, TIFF, NEF, MRW, CR2 и много други формати доста качествено. Съотношението на компресия може да се зададе ръчно в настройките, когато се обработва конкретен файл.

Настройки за компресиране в програмата Light Resizer

Високата скорост на компресия с отлично ниво на компресия осигурява използването на нова технология, която позволява използването на допълнителни ресурси на многоядрени компютри. Възможно е ръчно да се коригира съотношението между скоростта на компресия и качеството.

Настройване на скоростта на компресиране в програмата Light Resizer

преоразмеряване

Освен това с помощта на програмата има възможност да се промени физическият размер на снимката. Освен това, за удобство на потребителя, параметрите могат да бъдат посочени в инчове, пиксели, проценти или сантиметри.

Преоразмеряване на изображения в Resize на светлинни изображения

Добавяне на ефекти

За разлика от повечето други оптимизатори на снимки, приложението Light Image Resizer има широка кутия с инструменти за добавяне на различни ефекти. С помощта на помощната програма можете да добавяте водни знаци към изображението, да инвертирате цветовете, да конвертирате изображението в черно и бяло, да го поставите в кадъра, да извършите автоматична корекция, да приложите ефекта на сепия.

Ефекти в програмата Light Resizer

Преобразуване в други формати

Друга важна функция на програмата е възможността за конвертиране на оригиналното изображение в следните файлови формати: JPEG, GIF, PNG, TIFF, PDF, PSD.

Преобразуване в програмата Light Image Resizer

Копиране на метаданни

В настройките е възможно също да зададете следните метаданни в новия файл, когато конвертирате източника: EXIF, XMP, IPTC, ICC.

Копиране на метаданни в Resizer на изображения

предимства:

  1. Лесен за употреба;
  2. многофункционалност;
  3. Удобна помощ под формата на подсказки;
  4. Преносима версия, която не изисква инсталиране на компютър;
  5. Работа в партиден режим;
  6. Обширна работа с фотоапарати и карти с памет;
  7. Интеграция в Windows Explorer;
  8. Многоезичен език (32 езика, включително руски език).

недостатъци:

  1. Ограничения в безплатната версия;
  2. Работи само с операционната система Windows.

Макар че многофункционалният Light Image Resizer има много голямо средство за оптимизиране и компресиране на снимки, както и на други изображения, тази програма е възможно най-лесна за управление, което обяснява популярността й.

Изтеглете пробна версия на Cesium

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт