Ако трябва да инсталирате операционна система Linux на компютъра си, първото нещо, което трябва да изпълните, е стартиращото USB флаш устройство с избраната дистрибуция на тази операционна система. За такива цели помощната програма Linux Live USB Creator не може да бъде по-добра.

Linux Live USB Creator е безплатна програма за създаване на зареждащи се USB носители с разпространение на добре известната свободно разпространена операционна система Linux.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на стартиращи USB флаш памети

Изтеглянето на дистрибуцията на Linux

Ако все още нямате Linux дистрибуция, можете да изпълнявате тази задача директно в прозореца на програмата. Трябва само да изберете правилната версия на разпространението, след което ще бъдете помолени да изтеглите сами системното изображение от официалния сайт или автоматично (директно в прозореца на програмата).

Изтеглете Linux разпространението в Linux Live USB Creator

Копирайте данни на USB флаш устройство от CD

Ако имате Linux разпространение на диска и трябва да го прехвърлите на USB флаш устройство, което го прави стартиращо, Linux Live USB Creator има специална функция за изпълнение на тази задача, като напълно прехвърля информация от компактдиска към устройството за зареждане.

Копирайте данни на USB флаш устройство от компактдиск в Linux Live USB Creator

Използване на файл с изображение

Да предположим, че вече имате изтеглен файл с изображения на операционна система Linux на компютъра си. За да започнете да създавате стартиращо флаш устройство, трябва само да зададете файла в програмата, след което да започнете да записвате изображението на USB устройство.

Използване на файла с изображения в Linux Live USB Creator

Стартиране на Linux от под Windows

Друга интересна функция - програма, която ви позволява да работите с Linux на компютър с операционна система Windows. Тази функция обаче изисква връзка с интернет (за изтегляне на допълнителни файлове на виртуална машина VirtualBox). В бъдеще Linux ще се стартира на компютър, работещ под Windows директно от USB флаш паметта.

Стартиране на Linux от под Windows в Linux Live USB Creator

Предимства:

1. Удобен и модерен интерфейс с поддръжка на руския език;

2. Разширен набор от функции за създаване на зареждащи се носители (в сравнение с Универсален USB инсталатор );

3. Предприятието е напълно безплатно.

недостатъци:

1. Не е разкрито.

Linux Live USB Creator е идеалният инструмент, ако сте решили да научите какво е Linux от вашия опит. Програмата ще ви позволи да създадете стартиращо USB флаш устройство за нормална инсталация на тази операционна система и да създадете Live CD, за да стартирате USB флаш устройството с помощта на виртуална машина.

Свали Linux Live USB Creator безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт