Един от най-често използваните uszeysov за устройства с Android е да ги използват като GPS-навигатори. Първоначално монополът в тази област е Google със собствените си карти, но с течение на времето, индустриалните гиганти също се изтеглят под формата на Yandex и Navitela , Не застанете настрана и поддръжници на свободния софтуер, освободен безплатен аналог наречен Maps.Me.

Офлайн навигация

Основната характеристика на Maps Mi е необходимостта да се изтеглят картите на устройството.
Навигационен прозорец Map.Me
Когато за първи път стартирате и намерите приложението, ще бъдете помолени да изтеглите картите на вашия регион, така че все пак ще трябва да се свържете с интернет. Картите на други държави и региони могат да се изтеглят ръчно, чрез елемента от менюто "Изтегляне на карти" .
Изтеглете други карти на Maps.Me
Хубаво е, че създателите на приложението дават на потребителите възможност за избор - в настройките можете да изключите автоматично изтеглянето на карти и да изберете място за изтегляне (вътрешно хранилище или SD карта).

Търсете точки на интерес

Както и в решенията от Google, Yandex и Navitel, Maps.Me изпълни търсенето на различни точки на интерес: кафенета, институции, храмове, атракции и други неща.
Търсете обектите на картата
Можете да използвате списъка с категории и ръчно да търсите.

Създаване на маршрути

Предполагаемата функция на всеки GPS навигационен софтуер е маршрутизиране на маршрута. Такава функция, разбира се, е в Maps Mi.
Маркирайте маршрута Maps.Me
Предлагат се опции за изчисляване на пътя в зависимост от режима на движение и настройката на маркерите.
Пътят по маршрута Maps.Me
Разработчиците на приложението се грижат за сигурността на своите потребители, така че преди създаването на маршрута да бъде поставено съобщение за отказ от отговорност за характеристиките на неговата работа.
Декларация за отказ от отговорност Maps.Me

Редактиране на карти

За разлика от комерсиалните приложения за навигация, Maps.Me не използва карти на собствения си дизайн, а е безплатен аналог на проекта OpenStreetMaps. Този проект се развива и подобрява благодарение на творческите потребители - всички бележки върху картите (например институции или магазини) се създават от ръцете си.
Добавяне на местоположение към картата Maps.Me
Информацията, която може да се добави, е много подробна, като се започне от адреса на къщата и завърши с наличието на Wi-Fi точка. Всички промени се изпращат за модериране в OSM и се добавят кумулативно в следващите актуализации, което отнема време.

Интеграция с Uber

Една от хубавите опции за Mups Mi е възможността да се обадите на услугата Uber директно от приложението.
Таксито се обажда на картите
Това става напълно автоматично без участието на клиентската програма на тази услуга - или чрез елемента от менюто "Поръчай такси" , или след създаване на маршрут и избор на такси като средство за транспорт.

Данни за трафика

Подобно на аналозите, Maps.Me може да покаже състоянието на трафика по пътищата - задръствания и задръствания. Бързо включете или изключете директно тази функция от прозореца на картата, като кликнете върху иконата за светофар.
Активирайте показването на щепселите на Maps.Me
Уви, но за разлика от подобна услуга в Yandex.Navigator, данните за задръстванията в Maps Mi не са за всеки град.

достойнство

  • Напълно на руски език;
  • Всички функционалности и карти се предлагат безплатно;
  • Способността да редактирате сами места;
  • Партньорство с Uber.

недостатъци

  • Бавно обновяване на картата.

Maps.Me е ясно изключение от стереотипа на свободния софтуер като функционално, но неудобно решение. Още повече - в някои аспекти на използването на безплатните Maps Mi ще оставят зад себе си търговски приложения.

Изтегляне на Maps.Me безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин