Значителен дял от пазара за навигационни приложения (като Navitel Navigator ) са отнели карти от Google, предварително инсталирани на повечето устройства с Android. В отговор руската корпорация Yandex пусна своята версия на безплатната услуга GPS наречена Yandeks.Navigator. Днес ще ви кажем какво е толкова специално за тази програма.

Три вида карти

Тъй като Yandex Navigator е директно свързан с услугата Yandex.Maps, в приложението, както и в съученика от Google, не само класически схеми, но и сателитни изгледи и т.н. "фолк" (в този случай картата се попълва от самите потребители).

Типове карти на Yandex

Такава опция е несъмнено предимство: ако на официалните карти липсва нещо, тогава пропускът със сигурност е коригиран в картите на хората и обратно, съответно.

Показване на събитията по пътищата

Тъй като основните потребители на навигационни програми са автомобилистите, естествена и необходима възможност е да се наблюдава какво се случва по пътищата. Yandeks.Navigator може да бъде конфигуриран да показва редица събития на пътя, от пътнотранспортни произшествия и завършва с блокиране на пътища.

пътни събития Яндекс

Струва си да се отбележи, че пътните събития са маркирани от други потребители на Yandex.Navigator, така че запазвайте този нюанс в ума. Най-близките конкуренти (например заявление от Navitel) нямат функцията да наблюдават какво се случва по пътищата.

Офлайн навигация

Тази опция е една от най-популярните в приложенията за работа с GPS. Разработчиците взеха под внимание този момент и добавиха възможността да изтеглят картите на устройството в своята програма.

Офлайн карти на Yandex

Необходимо е само да въведете името на града или региона и да качите картата в устройството.

Гласов контрол

Полезна възможност е управлението на Yandex.Navigator с помощта на гласа. Тази опция е активирана по подразбиране.

Настройки на звука Yandex

Освен това, в аудио настройките потребителите ще намерят опции за гласова навигация - мъжки, женски и аудио език.

Възможности за търсене

За разлика от колегите в магазина (например, карти от Google) в Yandex.Navigator реализира по-визуална и разбираема система за намиране на конкретен обект.

Търсене на икони на Yandex

Потребителите просто кликват върху иконата с местонахождение и обектите, които са най-близо до текущото местоположение, се показват незабавно на картата.

Резултати от търсенето Yandex

Обърнете внимание също така, че системата за търсене на икони е много удобна за потребителите-шофьори.

Настройки на опциите

Честно казано, няма много опции за коригиране на "за себе си" в Yandex.Navigator. Потребителите могат да превключват между нощни и дневни режими, да включват 3D изглед, да изтриват карти и да преместват история.

Настройките на Yandex

Забележителна функция е autoscaling на картата, в зависимост от скоростта на движение.

Информация за глобите

Потребителите от Русия са много полезни в уникалната функция на разглеждане на глоби от КАТ. Достъп до него се намира в менюто, елемент "Глоби на Държавната инспекция по безопасност на движението по пътищата" .

Меню Глоби на Държавния инспекторат по безопасност на движението по пътищата на Yandex

Потребителите ще трябва да въведат номер и поредица от сертификати и сертификати за регистрация, както и пълното име. Приложението ще покаже дали потребителят има нарушение и ще даде възможност да плати наказание чрез услугата Yandex.Money.

Глоби на Държавния инспекторат по безопасност на движението по пътищата на Yandex

достойнство

  • Приложението е изцяло на руски език;
  • Напълно безплатно;
  • Висока скорост на работа;
  • Удобен и приятен интерфейс.

недостатъци

  • На екрана има неточности;
  • Картите заемат голямо количество памет;
  • Понякога спонтанно излита.

На пазара за Android приложения има много решения за GPS навигация. Yandeks.Navigator заема специално място сред тях, като е удобна и безплатна алтернатива на много други услуги.

Изтеглете безплатно Yandex Navigator

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин