Както знаете, Windows 10 ще бъде най-новата версия на операционната система от Microsoft. Това е тази версия, която ще бъде усъвършенствана в идеалния случай и в нея се крие бъдещето на Microsoft. Разбира се, в тази версия на Windows има много нововъведения, някои от които са разгледани с презрение. Един от най-добрите обаче е Microsoft Edge.

Microsoft Edge е нов и удобен браузър, предназначен специално за Windows 10. Той има много полезна функционалност и различни приспособления, които правят браузъра конкурентен на останалите. Този браузър се отличава с доста висока скорост на отговор и е разработен специално за ефективна работа в интернет. Сега ще разберем повече във всичките му функции.

Висока скорост на работа

Този браузър се различава от останалите, тъй като реагира невероятно бързо на всички действия. Отваряне на самия браузър, сърфиране, други действия - всичко това прави само за секунди. Разбира се, Google Chrome или подобни браузъри не могат да покажат такова ярост поради купчина инсталирани приставки, различни теми и т.н., но все пак резултатът говори сам за себе си.

Създавайте ръкописни бележки точно на страницата

Тази функция обикновено не съществува в нито един браузър без приставки. Можете да създадете бележка на страницата, да подчертаете това, от което се нуждаете, грубо да скицирате дизайна на това или онова нещо, без да сгъвате браузъра, докато запаметяването може да бъде както в отметки, така и в OneNote (добре или в списъка за четене). От инструментите за редактиране можете да използвате "Писалка", "Маркер", "Гума", "Създаване на напечатана отметка", "Клип" (Изрежете конкретен фрагмент).

Маркирайте панела "Запазване" в Microsoft Edge

Режим на четене

Друго иновативно решение в браузъра е "Режим на четене". Този режим е много полезен за онези, които не могат да четат статии в Интернет, като постоянно се разсейват от реклами или от записи на трети страни на цялата страница. Включвайки този режим, автоматично премахвате всички ненужни, оставяйки само желания текст. Освен това е възможно да запазите статиите, които ви трябва, в отметките, за четене, така че те да могат да се отварят веднага в този режим.

Режим на четене в Microsoft Edge

Търсене в адресната лента

Тази функция не е нова, но все пак много полезна за всеки браузър. Благодарение на специалните алгоритми браузърът определя текста ви в адресната лента и ако не води до никой сайт, ще се отвори търсещата машина, посочена в настройките, в които е въведена заявката ви.

InPrivate

Или, с други думи, всеки знае прочутия "инкогнито режим" иначе се нарича "режим на анонимност". Да, този режим присъства тук и ви позволява да сърфирате без да пишете в историята на страниците, които току-що сте посетили.

Режим InPrivate в Microsoft Edge

Списък с предпочитани

В този списък всички страници, които сте добавили към отметките си. Функцията също не е нова, но е изключително полезна, особено за тези, които често използват Интернет, а в наши дни това мнозинство. Има и записи за четене и ръчно изтеглени отметки.

Списък с предпочитани в Microsoft Edge

безопасност

Microsoft се грижи за сигурността на славата. Microsoft Age е защитен почти от всички страни, както от външно въздействие, така и от сайтове. Тя не позволява откриването на вирусни сайтове поради постоянното им сканиране с помощта на SmartScreen. Освен това всички страници се отварят в отделни процеси, за да се защити основната система.

Предимства на Microsoft Edge

1. Бързо

2. Наличие на руски език

3. Удобен режим за четене

4. Повишена сигурност

5. Възможност за добавяне на ръкописни отметки

6. Автоматично инсталиран с Windows 10

Недостатъците могат да се класират само като факта, че за днес има много малко разширения за този браузър, но най-важните от тях все още могат да бъдат намерени. Microsoft от своя страна прави всичко по силите си, за да разшири възможностите на своите потомци.

Изтеглете Microsoft Age free