MKV (популярна Matryoshka или Matroska) е популярен мултимедиен контейнер, който има висока скорост на работа, съпротива срещу различни грешки и способността да поставя всякакъв брой файлове в контейнер. Много потребители, които изтеглят филм в MKV формат на компютъра, се питат коя програма може да го отвори. MKV Player - медиен плейър, специално изпълняван за този формат.

MKV Player - популярен плейър за Windows, изпълнен специално за удобно възпроизвеждане на файлове във формат MKV. В допълнение към MKV формата, програмата поддържа и други аудио и видео формати, така че този плейър може да се използва като основен инструмент за гледане на филми и слушане на музика.

Подкрепа за много формати

Както беше казано по-рано, MKV Player не се ограничава само до поддръжката на MKV формат. С програмата можете да възпроизвеждате AVI, MP3, MP4 и много други мултимедийни формати.

Подкрепа за много формати в MKV Player

Създаване на екранни снимки

Ако е необходимо да създадете моментна снимка във филма, тази операция може да се извърши с помощта на бутона "Screenshot".

Създаване на екранни снимки в MKV Player

Промяна на аудиозаписа

Ако в алтернативни програми, например, VLC Media Player , е необходимо да отворите отделно меню и да изберете желаната аудиокасия, а в MKV Player тази процедура се извършва с едно или две кликвания, като просто превключвате между песните, докато се намери желаната.

Промяна на аудиозаписа

Работа със субтитри

По подразбиране MKW Плейърът не показва субтитри, но с помощта на специален бутон те не само могат да се включат, но и удобно да се включат.

Работа със субтитри в MKV Player

Работа с горещи клавиши

За разлика от програмата Media Player Classic , където има несравнима комбинация от клавишни комбинации за целия обем функции, в MRV Player те са малко. За да се покаже кой ключ е отговорен за това, програмата има отделен бутон.

Работа с клавишни комбинации в MKV Player

Работете с плейлисти

Изпълнете списъците си за изпълнение, запазете ги на компютъра си и след това ги качите отново в програмата, ако трябва да пуснете някой от списъците си.

Работа с плейлисти в MKV Player

Възпроизвеждане на кадри по кадри

Когато искате да възпроизведете филма по кадър, например, за да коригирате желаната екранна снимка, плейърът има бутон "Стъпка на рамката" за това.

Възпроизвеждане на кадри по MKV плейър

Предимства на MKV Player:

1. Прост и минимален интерфейс, без претоварване с функции;

2. Програмата е напълно безплатна.

Недостатъци на MKV Player:

1. На компютъра може да се инсталира допълнителен софтуер без знанието на потребителя;

2. Малко количество настройки и функции;

3. Няма руски език.

MKV Player - добър и много прост плейър за възпроизвеждане на MKV и други мултимедийни формати. Но ако се нуждаете от "всеяден" и функционален комбайн, все още трябва да търсите алтернативни безплатни решения.

Свали MKV Player безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт