Dreamweaver - предназначен за редактиране на сайтове. Приписва се на редакторите на WYSIWYG, които в процеса на променящите се елементи показват резултата в реално време. Това е много удобно, когато става дума за лекота на използване, особено за създателите на новак сайт. В същото време такива редактори създават не много висококачествен код, който не отговаря на стандартите. Но това не винаги играе голяма роля, освен това такива редактори непрекъснато модернизират.

Един от сериозните недостатъци на Dreamweaver е неговата висока цена, поради което много потребители трябва да се обърнат към своите колеги. Да видим дали тази програма има приличен аналог.

Изтеглете Dreamweaver

Dreamweaver Analogs

KompoZer

Може би най-популярният след Dreamweaver е програмата KompoZer. За разлика от основния си конкурент, той е безплатен и привлича много потребители.

Този редактор се отнася и за WYSIWYG. С него можете да редактирате както в графичен режим, така и в програмния код.

Създаденият проект може бързо да се експортира посредством вградения FTP клиент.

Също така включва инструмент за редактиране на каскадни таблици. Има няколко шаблона за страници.

Като цяло, функционалността не е много по-лоша от Dreamweaver.

Логото на KompoZer

Изтегли KompoZer

Промени в изразите на Microsoft

Позовава се на същата WYSIWYG. В интернет има мнение, че програмата е безплатна, уви, не е така. На официалния сайт има пробна версия, а след това цената му ще бъде около 300-500 долара.

Изпълнява същите функции като предишните програми. В последното събрание бяха добавени няколко програмни езика, което ни позволи леко да разширим аудиторията.

Като цяло, не е лоша програма, но цената е достатъчно висока, дори малко по-висока от лидера в тази област - Dreamweaver.

Логото на Microsoft за изрази на промени

Изтеглете Промени в изразите на Microsoft

Amaya

Този HTML редактор е абсолютно безплатен. В допълнение към всички функции, споменати по-горе, Amaya разполага с вграден браузър за преглед на редактираните страници. Що се отнася до мен много удобна функция. Програмата работи стабилно, без проблеми. Точно като всичко, това ви позволява да качвате файлове чрез FTP.

Основният недостатък е липсата на поддръжка на Java. Наскоро много сайтове съдържат тези сценарии, което вероятно е причината, поради която редакторът в списъка с лидери не е посочен.

Логото на Amaya Software

Изтеглете Amaya

От разглежданите аналогови програми Dreamweaver не може да се каже, че един е по-добър от другия. Всеки от тях съчетава различни функции, които са подходящи за изпълнение на определени задачи. Тук всеки потребител решава коя програма да избере.