Най-популярните приложения за преглед на изображения не поддържат работа с DWG файлове. Ако искате да видите съдържанието на графични обекти от този тип, трябва да ги конвертирате в по-общ формат, например в JPG, което може да се направи с помощта на онлайн конвертори. Стъпкови действия в приложението им ще разгледаме в тази статия.

Вижте също: Онлайн DWG към PDF конвертори

Конвертиране на DWG в JPG онлайн

Има доста онлайн конвертори, които конвертират графични обекти от DWG в JPG, тъй като тази посока на конвертиране е доста популярна. След това ще говорим за най-известните от тях и ще опишем процедурата за решаване на този проблем.

Метод 1: Zamzar

Един от най-популярните онлайн конвертори е Zamzar. Следователно не е изненадващо, че той също така поддържа конвертирането на DWG файлове в JPG формат.

Онлайн услуга Zamzar

 1. Отидете на главната страница на услугата Zamzar на връзката по-горе, за да изтеглите файла в DWG формат, кликнете върху бутона „Избор на файлове ...“ .
 2. Отидете в прозореца за избор на файлове на услугата Zamzar в браузъра Opera

 3. Ще се отвори стандартен прозорец за избор на файл, в който трябва да се преместите в директорията, където се намира чертежът, който искате да конвертирате. След като изберете този обект, кликнете върху „Отвори“ .
 4. Избиране на DWG файл в прозореца на браузъра Opera Отворете услугата Zamzar

 5. След като файлът бъде добавен към услугата, кликнете върху полето, за да изберете окончателния формат „Изберете формат за конвертиране в:“ . Отваря се списък на наличните насоки за конвертиране на DWG формат. От списъка изберете "JPG" .
 6. Избор на JPG формат за конвертиране в услугата Zamzar в браузъра Opera

 7. След като изберете формата за стартиране на реализациите, кликнете върху бутона „Конвертиране“ .
 8. Стартиране на конвертирането на DWG файла в JPG формат на услугата Zamzar в браузъра Opera

 9. Процедурата за конвертиране започва.
 10. Процедурата за конвертиране на DWG файл в JPG формат на услугата Zamzar в браузъра Opera

 11. След приключването му ще се отвори страница, на която ще ви бъде предложено да изтеглите получения JPG файл на вашия компютър. За да направите това, кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 12. Отидете да изтеглите конвертирания JPG файл на услугата Zamzar в браузъра Opera

 13. Ще се отвори прозорецът за запазване на обект. Придвижете се до директорията, в която искате да съхраните изображението, и кликнете върху „Запазване“.
 14. Съхраняване на окончателния JPG файл в прозореца Запиши като браузър на услугата Zamzar

 15. Преобразуваният образ ще бъде запазен в указаната директория в ZIP архива. За да го видите, като използвате обичайната програма за преглед на изображения, трябва първо отворете този архив или го разархивирайте ,

Извличане на окончателен jpg файл от zip архив в Windows Explorer

Метод 2: CoolUtils

Друга онлайн услуга, която лесно конвертира DWG графики в JPG формат е CoolUtils.

Онлайн услугата на CoolUtils

 1. Следвайте връзката по-горе към страницата DWG към JPG на уебсайта на CoolUtils. Кликнете върху бутона “BROWSE” в секцията “Upload File” .
 2. Отидете в прозореца за избор на файлове в услугата CoolUtils в браузъра Opera

 3. Ще се отвори прозорец за избор на файл. Придвижете се до директорията, в която се намира DWG, която искате да конвертирате. След като изберете този елемент, натиснете бутона "Отвори" .
 4. Избиране на DWG файл в прозореца на браузъра Opera Отворете Opera на услугата CoolUtils

 5. След като файлът бъде качен, връщайки се към страницата за конвертиране в секцията „Конфигуриране на опции“, изберете „JPEG“ и след това щракнете върху „Download Converted File“ .
 6. Преход за изтегляне на конвертирания файл в браузъра Opera на услугата CoolUtils

 7. След това ще се отвори прозорец за запис, в който трябва да отидете в директорията, където искате да поставите конвертирания JPG файл. След това трябва да кликнете върху „Запазване“ .
 8. Съхраняване на окончателния JPG файл в прозореца Запиши като браузър Opera на услугата CoolUtils

 9. JPG изображението ще бъде запаметено в избраната директория и незабавно готово за отваряне през всяка програма за преглед на изображения.

Ако нямате под ръка програма за разглеждане на файлове с разширението DWG, можете да конвертирате тези изображения в по-познат JPG формат, като използвате една от онлайн услугите, които сме прегледали.