Днес има много различни формати на видео и аудио. Не всички играчи или устройства обаче могат да ги възпроизведат. В това отношение в интернет можете да намерите голям брой програми за конвертор, сред които можете да намерите популярната програма Nero Recode.

Вече говорихме функционално комбиниране на Nero , който включва няколко инструмента за различни цели. И в този случай, Nero Recode е един от компонентите на Nero, който ви позволява да презаписвате дискове и да конвертирате мултимедийни файлове. И тъй като Nero Recode е само компонент, можете да го получите само чрез изтегляне на пълната версия на Nero.

Съветваме ви да погледнете: Други решения за видео конвертиране

Конвертиране на видеоклипове

Една от основните функции на Nero Recode е възможността за конвертиране на видео. Видеоклипът може да бъде преобразуван в избрания видео или аудио формат и адаптиран за възпроизвеждане на мобилни устройства: таблети, смартфони, конзоли за игри и играчи.

Можете да кажете с почти сигурност, че моделът на устройството ви ще бъде в списъка, което означава, че можете лесно и бързо да конвертирате видео за гледане на устройството си.

Конвертиране на видео към Nero Recode

Конвертиране на музика

С помощта на музикални формати, потребителите могат да имат проблеми. Например популярният некомпресиран FLAC формат не се поддържа на устройства на Apple. В това отношение, музиката може да се преобразува в MP3 формат. Разбира се, MP3 форматът намалява качеството на звука, но размерът на файла става значително по-малък.

Конвертиране на музика в Nero Recode

Видео компресия

Намаляването на размера на видеото се постига чрез намаляване на качеството му. Ако размерът на видеоклипа е твърде висок, малкото намаление на размера няма да повлияе на качеството му.

Видео компресия в Nero Recode

Изрязване на видеоклип

В този случай, подрязването не е намаление на дължината на клипа, а изрязване на самата картина. Аспектното съотношение може да бъде зададено произволно или избрано от зададените опции.

Подрязване на видео в Nero Recode

Изрязване на видеоклипа

Разбира се, разработчиците на Nero Recode не можеха да пренебрегнат такава популярна функция като видео изображение. Този инструмент ще намали точно видеоклипа до милисекунди.

Изрязване на видео в Nero Recode

Завъртане на видеоклипа

Тук програмата ви позволява не само да завъртите видеото на 90 градуса наляво или надясно, но и да настроите подробно ъгъла.

Завъртане на видео в Nero Rcode

Импортиране на DVD и Blu-ray

Друга важна функция на приложението е вносът на данни от DVD и Blu-ray. Това също е преобразуване, когато информацията от диска се преобразува в друг формат, например в AVI, и се съхранява на компютъра.

Но основната функция на тази функция е, че програмата работи дори със защитени DVD-та, лесно и бързо копира цялата информация.

Импортиране на DVD и Blu-ray в Nero Recode

Предимства:

1. Лесен за ползване интерфейс с поддръжка на руския език;

2. Възможност за работа както с медийни файлове, така и с DVD и Blu-ray.

недостатъци:

1. Разпределени срещу такса, но със свободен 2-седмичен пробен период.

Nero Recode е отличен допълнителен инструмент за популярната програма Nero. Той може безопасно да се препоръчва на потребители, които ценят простотата и удобството при конвертиране на аудио и видео, както и при прекодиране на дискове. Но все пак, ако не се нуждаете от тежък и функционален комбайн, тогава си струва да разгледате по-прости решения, например, Безплатен видео конвертор за хамстер ,

Изтеглете пробна версия на Nero Recode

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт