DLL

Динамичната библиотека normaliz.dll отговаря за компонента на Unicode Normalization DLL. Липсата на този файл може да доведе до редица системни грешки. Най-често се появяват в Windows XP, когато се опитвате да стартирате програми като Symantec Backup Exec, Doctor Who Cloned Me и SeaMonkey 2.4.1, но проблемът може да възникне и при други версии на операционната система. Липсата на този файл може да доведе до катастрофа при стартиране на компютъра, което е изключително критично. Ето защо грешката "Файлът normaliz.dll не е намерен" трябва спешно да бъде фиксиран.

Коригирайте грешката normaliz.dll

Има два ефективни начина за отстраняване на грешката, причинена от липсата на файла normaliz.dll в операционната система. Можете да изтеглите и инсталирате специална програма на компютъра си, която ще ви помогне да намерите и добавите липсващия файл към операционната система. Вторият начин е да инсталирате ръчно този файл. Всички те ще бъдат разглобени подробно в тази статия.

Метод 1: Клиент на DLL-Files.com

Представената програма помогнете в кратък срок, за да коригирате грешката. Този метод е идеален за неопитен потребител на персонален компютър, тъй като приложението DLL-Files.com Client прави всичко по себе си, просто трябва да определите коя библиотека да се инсталира в системата.

 1. Стартирайте програмата и въведете името на желаната библиотека в съответното поле за въвеждане в прозореца, който се показва.
 2. Въведете името на библиотеката normaliz.dll в низа за търсене на програмните DLL файлове com клиент

 3. Търсете посоченото име, като кликнете върху съответния бутон.
 4. бутон, за да започнете да търсите библиотеката normaliz.dll в DLL файла com клиент

 5. От списъка с намерени библиотеки изберете подходящата. Ако името е въведено напълно, в списъка ще има само един файл, както е показано на изображението.
 6. намерен файл normaliz.dll в програмата dll файлове com клиент

 7. Кликнете върху бутона "Инсталиране" .
 8. бутон за инсталиране на библиотека normaliz.dll в DLL файлове com клиент

Инсталирането на избрания DLL ще започне. Веднага след като този процес приключи, проблемът с стартирането на програмите ще изчезне.

Метод 2: Заредете normaliz.dll

Можете да отстраните грешката сами, без да използвате допълнителни програми. За да направите това, изтеглете и преместете файла normaliz.dll в системната директория. Ако не знаете къде е, има специална статия на нашия уебсайт, в която е обяснено всичко.

Прочетете повече: Как да инсталирате DLL файл в Windows

Процесът на инсталиране на библиотеката ще бъде обяснен по-долу в примера Windows 10 , В този случай файлът трябва да бъде преместен в директорията "System32" . Той се намира на локалното устройство C в папката "Windows" .

 1. Отворете файловия мениджър и отидете в папката, където вече е била заредена библиотеката normaliz.dll.
 2. Поставете файла в клипборда, като го изберете и натиснете Ctrl + C. Можете също да извършите това действие, като щракнете с десния бутон на мишката и изберете "Copy" .
 3. копиране на библиотеката normaliz.dll в изследователя

 4. Отидете в системната директория.
 5. Поставете библиотеката, която сте копирали там. Можете да направите това с клавишната комбинация Ctrl + V или чрез менюто, което се извиква с десния бутон на мишката от нулата.
 6. вмъкване на normaliz.dll в системната директория

След това грешката ще бъде фиксирана и всички приложения ще работят правилно. Освен всичко останало, ще се освободите от риска от получаване на критична грешка при стартирането на компютъра. Но ако внезапно приложенията все още издават системно съобщение, трябва да регистрирате библиотеката. Как да го направите, можете да научите от статията на нашия уебсайт.

Прочетете повече: Как да регистрирате DLL файл в операционната система WIndows