Mozilla Firefox има вградена защита за вашия компютър в процеса на уеб сърфиране. Те обаче може да не са достатъчни, така че ще трябва да прибегнете до инсталирането на специални добавки. Една от добавките, която ще осигури допълнителна защита за Firefox, е NoScript.

NoScript е специална добавка за Mozilla Firefox , насочени към повишаване на сигурността на браузъра, като забраняват изпълнението на плъгини JavaScript, Flash и Java.

Отдавна е известно, че приставките за JavaScript, Flash и Java имат много уязвимости, които хакерите използват активно при разработването на вируси. Допълнението NoScript блокира работата на тези приставки на всички сайтове, с изключение на тези, които сами добавите към доверения списък.

Как да инсталирам NoScript за Mozilla Firefox?

Веднага можете да отидете на изтеглянето и инсталирането на добавката в края на статията и да я намерите сами.

За да направите това, кликнете върху горния бутон в менюто на уеб браузъра и отворете раздела "Добавки" .

NoScript за Firefox

В десния ъгъл на прозореца, който се показва, въведете името на желаната добавка - NoScript .

NoScript за Firefox

Резултатите от търсенето ще се покажат на екрана, където ще се покаже основното разширение на списъка. За да го добавите в Firefox, десният бутон "Install" се намира отдясно.

NoScript за Firefox

За да завършите инсталацията, ще трябва да рестартирате Mozilla Firefox.

NoScript за Firefox

Как да използвате NoScript?

Веднага след като добавката започне, иконата се появява в горния десен ъгъл на уеб браузъра. По подразбиране добавката вече изпълнява своята работа и следователно работата на всички приставки за проблем ще бъде забранена.

NoScript за Firefox

По подразбиране плъгините не работят абсолютно на всички сайтове, но ако е необходимо, можете да създадете списък с надеждни сайтове, за които ще се разрешава работа с приставки.

NoScript за Firefox

Например, отидохте на сайт, където искате да разрешите работата на плъгините. За да направите това, кликнете върху иконата на добавката в горния десен ъгъл и в прозореца, който се показва, кликнете върху бутона "Активиране на името на сайта" .

NoScript за Firefox

Ако искате да създадете списък с разрешени сайтове, кликнете върху иконата на добавката и в изскачащия прозорец кликнете върху бутона "Настройки" .

NoScript за Firefox

Отворете раздела "Бял списък" и в полето за адресите на уеб сайта въведете URL страниците, след което кликнете върху бутона Allow .

NoScript за Firefox

Ако не е нужно да деактивирате добавката, добавъчното меню има отделен блок, който позволява скриптовете да работят временно само за текущия сайт или за всички уеб сайтове.

NoScript за Firefox

NoScript е полезно допълнение към уеб браузъра Mozilla Firefox, с който уеб сърфирането ще стане много по-безопасно.

Изтегляне на NoScript за Mozilla Firefox безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт