Програми за редактиране на аудио има много, така че изборът на един или друг, преди всичко, се определя от нуждите и предпочитанията на потребителя. OcenAudio е безплатен аудио редактор с широка гама от полезни функции и привлекателен графичен интерфейс. Благодарение на простия и удобен интерфейс, всеки може да овладее този продукт и да работи в него.

Ocean Audio има малък обем, но съдържа в арсенала си доста възможности и набор от софтуерни инструменти, които се фокусират върху бързо, висококачествено и удобно редактиране на аудио файлове, независимо от техния формат. Тази програма си струва нашето внимание и вашето внимание, така че по-долу ще ви кажем какво прави и какво можете да направите с него.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Софтуер за редактиране на музика

Пълен аудио редактиране

Всички онези задачи за редактиране на аудио, които средният потребител предлага, OcenAudio решава без проблеми. В тази програма можете да изрежете и лепете файлове, да изрежете ненужни фрагменти или обратно да оставите само това, от което се нуждаете. По този начин можете да създадете тон на звънене за мобилния си телефон или да монтирате аудиозапис (например подкаст или радио), като премахнете ненужните фрагменти от него.

Пълен аудио редактиране в OcenAudio

Ефекти и филтри

В арсенала си Ocean Audio съдържа доста различни ефекти и филтри, с които можете да обработвате, променяте и подобрявате аудио файловете. С помощта на тези инструменти можете да нормализирате звука, да потискате шума, да конвертирате честоти, да добавяте ехо ефект и много повече.

Ефекти и филтри в OcenAudio

Отделно, заслужава да се отбележи, че всяка промяна, направена от потребителя, се показва в реално време.

филтър в OcenAudio

Анализ на аудио файлове

В OcenAudio има инструменти за аудио анализ, с които можете да получите подробна информация за конкретен файл.

Анализ на аудио файлове (статистика) OcenAudio

За по-подробен анализ е по-добре да използвате спектрограма, с която можете да анализирате аудиофайла.

Анализ на аудио файлове в OcenAudio

Така че можете да разберете какво друго трябва да промените или коригирате, за да постигнете най-доброто качество на звука.

Аудио анализ в OcenAudio

Промяна на качеството

Тази програма ви позволява да променяте качеството на аудио файловете и както за добро, така и за по-лошо. С помощта на този инструмент можете да намалите размера на файла или да подобрите качеството му. Разбира се, е невъзможно да се превърне гласният запис в Lossless по този начин, въпреки това все още е възможно да се постигне осезаемо подобрение.

Промяна на качеството в OcenAudio

изравняване

В Ocean Audio има два модерни еквалайзера - 11-лентов и 31-лентов, с които можете да работите с честотния диапазон на аудио файла.

Изравняване (11-лентов еквалайзер) в OcenAudio

Използвайки еквалайзерите, не само може да подобрите или да намалите качеството на целия състав, но и да промените звука от определен диапазон - да увеличите ниските честоти, за да добавите бас или да намалите височината, за да заглушите вокалите, а това е само един пример.

Изравняване (31-лентов еквалайзер) OcenAudio

Редактиране на метаданни

Ако трябва да промените известна информация за песента, е много лесно и удобно да направите с OcenAudio. Чрез отваряне на секцията "Метаданни" можете да промените или регистрирате името на песента, изпълнителя, албума, жанра, годината, да определите коефициента на поредност и много други.

Редактиране на метаданни в OcenAudio

Поддръжка на формати

Тази програма поддържа най-актуалните аудиофайлове, включително WAV, FLAC, MP3, M4A, AC3, OGG, VOX и много други.

Поддръжка на технологията VST

Потребителите, които имат функционалността и вградените инструменти Ocean Audio, не изглеждат достатъчно, могат да се свързват с този VST plug-in от трети страни. С тяхна помощ можете да извършвате по-сложно редактиране на аудио. За да свържете приставката, достатъчно е да посочите пътя към папката, в която се намира в настройките на програмата.

Подкрепа за технологията VST в OcenAudio

Предимства на OcenAudio

1. Програмата е безплатна.

2. Русифициран интерфейс (необходимо е да промените настройките).

3. Простота и лекота на използване.

4. Поддръжка за VST-плъгини на трети страни, за да разширите функционалността на програмата.

Недостатъци Ocean Audio

1. Контролът от клавиатурата (пауза / възпроизвеждане) не работи правилно.

2. Няма възможност за партидна обработка на аудио файлове.

OcenAudio е усъвършенстван аудио редактор с почти никакви недостатъци. Благодарение на привлекателния и удобно внедрен интерфейс, всеки може да разбере всички тънкости на аудио редакцията в тази програма. Освен това Ocean Audio се разпространява безплатно и се русифицира.

Свали Ocean Audio безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт