Много потребители се интересуват от функцията на GPS навигация в смартфон или таблет - някои от тях обикновено използват последната като заместител на отделните навигатори. Повечето от вградения фърмуер за Google Карти, но те имат значителен недостатък - те не работят без интернет. И тук, за да помогне на разработчиците на трета страна, които предлагат на потребителите браузъри в офлайн режим.

GPS Navigator & Sygic Maps

Един от най-старите играчи на пазара на навигационни приложения. Може би решението от Sygic може да се нарече най-модерното сред всички налични - например, може само да използва разширена реалност, като използва камерата и показва елементи на интерфейса в реалното пътно пространство.
Функциите "Augmented Reality" в GPS Navigator & Sygic Maps
Наборът налични карти е много голям - има карти за почти всяка страна по света. Възможността за показване на информация също е богата: например, приложението ви предупреждава за задръствания или пътнотранспортни произшествия, разказва за туристически атракции и за места за контрол на скоростта. Разбира се, опцията за изграждане на маршрут е налице, а последната може да бъде споделена с приятел или друг навигатор само на няколко стъпки. Има и гласов контрол с гласови указания. Недостатъците са малко - някои регионални ограничения, наличието на платено съдържание и високата консумация на батерии.

Изтегляне на GPS и карти Sygic

Yandeks.Navigator

Един от най-популярните офлайн навигатори за Android в CIS. Той съчетава широки възможности и лекота на използване. Една от любимите функции на приложението Yandex е показването на събития по пътищата и самият потребител избира какво да покаже.
Основни настройки Yandex Navigator
Допълнителни функции - три вида карти, удобна система за намиране на интересни места (бензиностанции, къмпинги, банкомати и т.н.), фина настройка. Потребителите на RF приложението предлагат уникална функция - да научат за техните глоби пътна полиция и да платят незабавно от молбата, използвайки услугата електронни пари Yandex. Настоящо и управление на гласа (в бъдеще се планира да се добави интеграция с Алис, гласов асистент от руския IT гигант). Недостатъците на приложението са две - наличието на реклама и нестабилна работа на някои устройства. В допълнение, потребителите от Украйна използват Yandex.Navigator е трудно, защото на блокиране на Yandex услуги в страната.

Изтегляне Яндекс.Навигатор

Navitel Navigator

Друго важно приложение, известно на всички шофьори и туристи от ОНД, които използват GPS. Той се различава от конкурентите в редица характерни особености - например търсене на географски координати.

Прочетете още: Как да инсталирате карти на Navitel в смартфона си

Географски координати в Navitel Navigator
Друга интересна особеност са вградените сателити за комунални услуги, предназначени да проверят качеството на приемането. Потребителите ще харесат и възможността да персонализират интерфейса на приложението за себе си. Персонализиране и използване на потребителя, благодарение на създаването и редактирането на профили (например "В колата" или "В кампанията", можете да го наречете всичко). Офлайн навигацията се изпълнява удобно - просто изберете региона, за да изтеглите картата. За съжаление собствените карти на Navitel се плащат и цените се ухапват.

Изтеглете Navitel Navigator

GPS навигатор CityGuide

Една извънредно популярна в страните от ОНД е офлайн навигатор. Тя се различава в способността да изберете източник на карти за приложението: собствен платен SitiGid, безплатна услуга OpenStreetMap или платени услуги ТУК.
Източници на карти в CityGid
Възможностите на приложението също са широки: например уникална система за изграждане на маршрути, която отчита статистиката за пътния трафик, включително задръствания, както и свързващи и железопътни пресичания. Интересното е чипът на интернет радиото, което ви позволява да комуникирате с други потребители на CityGuide (например, стоящи в задръстване). Он-лайн функциите са свързани с много други функции - например настройките на приложението за архивиране, запазените контакти или местоположенията. Има и допълнителна функция като "Bardachka" - всъщност, обикновен ноутбук за съхраняване на текстова информация. Заявлението се плаща, но има пробен период от 2 седмици.

Изтеглете GPS навигатора CityGuide

Galileo Офлайн Карти

Мощен офлайн браузър, който използва OpenStreetMap като източник на картата. Тя се разпределя на първо място с векторен формат за съхранение на карти, който позволява да се намали по същество обема, заеман от тях. Освен това, при наличие на персонализация - например можете да изберете езика и размера на показаните шрифтове.
Настройки на езика и шрифта Galileo Офлайн Карти
Приложението има усъвършенствани възможности за проследяване на GPS: записване на маршрута, скорост, височина и време за запис. Освен това се показват географските координати на текущото местоположение и произволна точка. Има опция за изготвяне на етикети на картата за интересни места и има много икони за това. Основната функционалност е безплатна, а за разширена функция е необходимо да платите. В безплатната версия на приложението има и реклама.

Изтеглете Galileo Офлайн Карти

GPS навигация и карти - скаут

Приложение за офлайн навигация, също като OpenStreetMap като база. Тя се отличава главно от ориентацията към пешеходците, макар функционалността да позволява да се използва в кола.
Показване на менюто в GPS навигация и Карти - скаут
Обикновено опциите на GPS навигатора не се различават много от конкурентите: изграждане на маршрути (автомобили, велосипеди или пешеходци), показване на такава информация за ситуацията по пътищата, предупреждения за камерите за засичане на прекомерна скорост, гласов контрол и известия. Също така има търсене и интегрирането с услугата Forsquare се поддържа. Приложението може да работи както офлайн, така и онлайн. За офлайн, някои от картите се плащат, имайте предвид този нюанс. Недостатъците включват нестабилна работа.

Изтегляне на GPS навигация и карти - скаут

Благодарение на съвременните технологии офлайн навигацията престана да бъде много ентусиасти и е достъпна за всички потребители на Android, включително чрез разработчиците на подходящи приложения.