Свали Pale Moon Browser

Пале Луна - известен браузър, напомнящ за много хора Mozilla firefox Пример за 2013 година. Той наистина се базира на разклонението на двигателя Gecko-Goanna, където интерфейсът и настройките остават разпознаваеми. Преди няколко години той се отдели от известния Firefox, който започна да развива австралийския интерфейс и остана със същия вид. Нека видим какви функции предлага Pale Moon на своите потребители.

Функционална начална страница

Новият раздел на този браузър е празен, но може да замени началната страница. Има голям брой популярни сайтове, разделени на тематични категории: секции на вашия сайт, социални мрежи, електронна поща, полезни услуги и информационни портали. Целият списък е доста обширен и можете да го видите, като превъртите страницата надолу.

Функционална начална страница в Pale Moon

Оптимизация за слаби компютри

Пале Луна е практически лидер в уеб браузърите за слаби и стари компютри. Той е неизискващ към жлезата, поради което работи задоволително дори на неефективни машини. Това е основната му разлика от Firefox, която е разширила и разширила своите възможности, и в същото време, изискванията за PC ресурси.

Както може да се види на екрана по-долу, браузърът все още е на версия 20+, докато Mozilla прескочи линията на версия 60. t Отчасти поради непретенциозния интерфейс и технология на времето, този браузър работи добре на по-стари компютри, лаптопи и нетбуци.

Разлика във версиите на Pale Moon и Mozilla Firefox

Въпреки своята версия, Pale Moon получава същите актуализации на сигурността и корекции на грешки като Firefox ESR.

Първоначално Pale Moon е създадена като по-оптимизирана версия на Firefox, а разработчиците продължават да се придържат към тази концепция. Сега двигателят на Goanna се движи все по-далеч от оригиналния Gecko, но се променя принципът на работа на компонентите на уеб браузъра, които също са отговорни за скоростта на работа. По-специално, има подкрепа за много съвременни процесори, подобрена ефективност на кеширането, отстранени са някои незначителни компоненти на браузъра.

Поддържа текущите версии на операционната система

Въпросният браузър не може да се нарича междуплатформен, като Firefox. Най-новите версии на Pale Moon вече не се поддържат от Windows XP, което обаче не пречи на потребителите на тази операционна система да използват архивирани версии на програмата. Като цяло това беше направено, за да се придвижи напред програмата - отхвърлянето на твърде стара операционна система беше в полза на увеличаване на производителността.

Подкрепа за NPAPI

Сега много браузъри са изоставили поддръжката на NPAPI, считайки го за остаряла и несигурна система. Ако потребителят трябва да работи с плъгина на тази основа, той може да използва Pale Moon - тук все още е възможно да се работи с обекти, създадени на базата на NPAPI, и разработчиците няма да откажат тази подкрепа за момента.

Синхронизация на потребителски данни

Сега всеки браузър има персонално защитено облачно съхранение с потребителски акаунти. Той помага за сигурно съхраняване на вашите отметки, пароли, история, автоматично попълване на формуляри, отворени раздели и някои настройки. В бъдеще потребителят, регистриран в "Pale Moon Sync", ще има достъп до всичко това, като влезе във всеки друг Pale Moon.

Синхронизиране на потребителски данни в браузъра чрез Pale Moon Sync

Инструменти за уеб разработки

Браузърът разполага с голям набор от инструменти за разработчици, благодарение на които уеб разработчиците могат да изпълняват, тестват и подобряват кода си.

Списък на инструментите за уеб разработчик в Пале Луна

Дори и начинаещите ще могат да се ориентират в работата на предоставените инструменти, ако е необходимо, като допълнително използват руската езикова документация от Firefox, която има същия набор от разработчици.

Един от инструментите за уеб разработчици в Pale Moon

Частно сърфиране

Много потребители знаят за наличието на режим „инкогнито“ (частен), в който сесията за сърфиране в интернет не се запазва, освен изтеглените файлове и създадените маркери. В Пале Луна този режим, разбира се, също присъства. Можете да прочетете повече за частния прозорец на екрана по-долу.

Прозорецът за частно сърфиране в Pale Moon

Поддържайте теми

Обичайната тема за дизайн изглежда доста скучна и не модерна. Това може да се промени чрез инсталиране на теми, които ще оживят външния вид на програмата. Тъй като Pale Moon не поддържа добавки, предназначени за Firefox, разработчиците предлагат да изтеглят всички добавки от собствения си сайт.

Една от темите, използвани в Пале Луна

Има достатъчно теми за дизайна - има светли и цветни и тъмни дизайнерски опции. Те се инсталират по същия начин, както ако е направено от страницата за добавки на Firefox.

Теми за Pale Moon на сайта на разработчика

Удължаване на подкрепа

Тук ситуацията е същата като при темите - създателите на Пале Луна имат свой собствен каталог на най-важните и необходими разширения, които могат да бъдат избрани и инсталирани от сайта им.

Списък на инсталираните добавки в Pale Moon

В сравнение с това, което Firefox предлага, има по-малко разнообразие, но най-полезните допълнения се събират тук, като рекламен блокер, отметки, инструменти за управление на раздели, нощен режим и др.

Разширения за Pale Moon на сайта на разработчика

Превключване между плъгини за търсене

Вдясно от адресната лента в Pale Moon има поле за търсене, в което потребителят може да въведе заявка и бързо да превключва между търсещите машини от различни сайтове. Това е много удобно, тъй като елиминира необходимостта първо да отидете на главната страница и да потърсите поле за въвеждане на заявка. Можете да изберете не само глобални търсещи роботи, но и търсещи машини в един сайт, например в Google Play.

Списък на търсачките в Pale Moon

Освен това, потребителят е поканен да инсталира други търсачки, като ги изтегли от официалния сайт на Pale Moon, по аналогия с теми или разширения. В бъдеще установените търсачки ще бъдат управлявани по тяхна преценка.

Бледи притурки за търсене на Луната на сайта на програмиста

Дисплей с разширен списък

Възможността за разширен контрол на раздела, който може да се похвали, не всички браузъри. Когато потребителят изпълнява значителен брой раздели, става трудно да се навигирате в тях. Инструментът "Списък на всички раздели" ви позволява да видите миниатюри на отворени сайтове и да намерите желаното чрез полето за вътрешно търсене.

Преглед на всички раздели в Pale Moon

Безопасен режим

Ако имате проблеми със стабилността на браузъра, можете да го рестартирате в безопасен режим. В този момент всички потребителски настройки, теми и добавки ще бъдат изключени за известно време (опцията „Продължи в безопасен режим“ ).

Използвайте Безопасен режим в Пале Луна

Като алтернативно и по-радикално решение, потребителят е поканен да прилага селективно следните параметри:

 • Деактивирайте всички добавки, включително теми, приставки и разширения; Нулиране на настройките на лентите с инструменти и контролите;
 • Изтрийте всички отметки, с изключение на резервните копия;
 • Нулиране на всички потребителски настройки до стандартни;
 • Връща търсещите машини по подразбиране.

Достатъчно е да отмените това, което искате да рестартирате, и да кликнете върху "Направете промени и рестартиране" .

достойнство

 • Бърз и лесен браузър;
 • Ниска консумация на памет;
 • Съвместимост с модерни версии на уебсайтове;
 • Голям брой настройки за оптимизация на браузъра;
 • Режим за възстановяване ("Безопасен режим");
 • Подкрепа за NPAPI.

недостатъци

 • Липсата на руски език;
 • Несъвместимост с добавките на Firefox;
 • Липса на поддръжка за Windows XP, започвайки с версия 27;
 • Възможни проблеми при възпроизвеждане на видео.

Pale Moon не може да се брои сред браузърите за масова употреба. Той намира своята ниша сред потребителите, работещи на слаби компютри и лаптопи или използвайки някои NPAPI плъгини. За съвременния потребител възможностите на уеб браузъра няма да бъдат достатъчни, така че е по-добре да погледнете по-популярните партньори.

По подразбиране няма русификация, така че тези, които го инсталират, могат да използват английската версия или да намерят езиковия пакет на официалния уебсайт, да го отворят чрез Pale Moon и като използват инструкциите от страницата, от която е свален файлът, променя езика в браузъра.

Свали Pale Moon безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт