Свали Uranus Browser безплатно

На популярния двигател Chromium има много варианти на браузъри, сред които има вътрешно развитие на Uran. Тя е създадена в uCoz и в по-голямата си част е предназначена за активни потребители на услугите на тази компания. Какво може да предложи този браузър, освен съвместимостта му?

Няма рекламиране на услугите на uCoz

Както беше споменато по-рано, едно от предимствата на „тясната интеграция“ на Уран е липсата на реклама на сайтове, създадени на същия двигател. Слабо предимство за потребителите на рекламни блокери, а не лошо за тези, които не са ги инсталирали. За сравнение, стартирахме два браузъра - Mozilla firefox и Уран. В първата част виждаме долния панел с реклама, а във втория липсва.

Сравнение на Mozilla Firefox и Uran на сайта с uCoz engine

Въпреки това, в Уран, например, на конкретен сайт, фоновата рекламна картина не е изчезнала никъде и когато стартирахте видеоплейъра, за първи път беше предложено да гледате рекламата. Като цяло, ако блокирането на реклами в сайтовете на uCoz е вградено тук, то е трудно да го наречем завършено.

Синхронизация на данни

Този браузър е базиран на двигателя. хром без собствена обработка. Казано по-просто, той използва интерфейс, подобен на едноименния браузър, на който също се основава Google хром , Вивалди и други

Влезте в профила си в Google чрез браузъра Uran

Съответно, Uranus не предлага нито едно собствено облачно хранилище за синхронизиране на данни - достъпът е достъпен чрез профил в Google, а по-късно може да се използва и в други уеб браузъри на Chromium или Blink engine.

Влезте в профила си в Google чрез браузъра Uran

Режим „инкогнито“

Както и в много популярни браузъри, Uranus има невидим режим, когато превключва на който потребителската сесия няма да бъде запазена с изключение на отметките и файловете за изтегляне на компютъра. Този режим е идентичен с този в Google Chrome и останалите браузъри на Chromium, тук няма нови чипове.

Режим „инкогнито“ в браузъра Uran

Вижте също: Как да работите с режим „инкогнито“ в браузъра

Начална страница

В Уран, търсачката на Yandex е инсталирана по подразбиране, която може да бъде променена на друга, по-удобна, ако е необходимо. В противен случай отново няма промени и разлики - същият „Нов раздел“ и няколко добавени маркера за партньори с услуги и сайтове, които се намират под адресната лента.

Нов раздел в браузъра Uran

превод

Функцията Chromecast ви позволява да излъчвате текущия раздел от браузъра до телевизионния екран чрез Wi-Fi. В същото време, plug-ins като Silverlight, QuickTime и VLC TV няма да могат да се показват.

Излъчване в браузъра Uran

Инсталиране на разширения

Естествено, всички разширения, които могат да бъдат инсталирани от Google Webstore, са приложими за Uran. същото Браузър Yandex , Работейки върху двигателя Blink, не може да поддържа всички добавки от този магазин, но Uranus е напълно съвместим.

Онлайн магазин на Google за инсталиране на разширения в браузъра Uran

От някои инсталирани разширения можете също да създавате приложения, които ще се изпълняват в отделен прозорец.

Още подробности: Приложенията за маркови браузъри на Google

Поддържайте теми

В браузъра можете да инсталирате теми, които леко да променят външния му вид. Това се случва и чрез уеб магазина на Chrome . Има както обикновени, така и по-сложни версии на теми.

Теми от уеб магазина на Chrome за браузъра Uran

Промяната се отнася до цвета на разделите, лентата с инструменти и „Нов раздел“ .

Мениджър на отметки

Както и другаде, има стандартен мениджър на отметки, където можете да съхранявате интересни сайтове, като ги разпространявате в папки, когато е необходимо. Инструментът е идентичен със стандартния диспечер на Chromium.

Bookmark Manager в Uran Browser

Проверете изтеглянията за вируси

Двигателят на Chromium има вградена проверка за сигурност за изтегляния, а също и в въпросната програма. Ако се опитате да изтеглите потенциално опасен файл, този процес ще бъде блокиран и ще получите известие. Разбира се, не можете напълно да се доверите на този "антивирус", защото има голям шанс да изтеглите опасни обекти, които браузърът не може да разпознае, а това е по-скоро допълнително ниво на защита.

Блокирано опасно изтегляне в браузъра Uran

Превод на страниците на сайта

Доста често трябва да разглеждате частично или напълно чужди страници в Интернет. Тя може да бъде не само английски, но и всеки друг език. Браузърът може да превежда страници изцяло на руски и бързо връща оригиналната страница.

Превод на страницата на руски език в браузъра Uran

Преводът е естествено машинен и може да е неточен. В този случай се използва Google Translator, който непрекъснато се обучава и подобрява.

Намалена консумация на ресурси

Може да се каже, че Уран е бърз уеб браузър, който не консумира толкова много ресурси. Например, Firefox и Uran бяха пуснати със същия брой раздели и разширения. Вижда се, че първият консумира повече RAM.

Потреблението на ресурси на браузъра Uran спрямо Mozilla Firefox в Task Manager

достойнство

  • Подобрено взаимодействие с двигателя за уебмастъри на uCoz;
  • Висока скорост;
  • Целият интерфейс е на руски език;
  • Наличие на необходимите инструменти за сърфиране в интернет.

недостатъци

  • Пълно копие на Chromium и Google Chrome по функции;
  • Полезността е само за разработчиците на сайтове на uCoz.

Uran е още един пълен хром-клон с незначителни промени в няколко функции. Така ще бъде описан от средния потребител, инсталирал този браузър. Но за всички, които разработват сайтове на uCoz, този уеб браузър ще бъде по-полезен в своите възможности. В допълнение, поради леко подобрената скорост и относително ниската консумация на ресурси, Уран може да се препоръча на собствениците на слаби компютри.

Свали Uran безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт