Ако трябва да преинсталирате операционната система, първо трябва да подготвите зареждаема медия, в ролята на която може да действа например USB флаш устройство с разпределението на операционната система. И за да създадете bootable USB флаш устройство, има малка програма PeToUSB.

PeToUSB е напълно безплатна програма за създаване на зареждаеми носители с операционна система Windows, която не изисква инсталиране на компютър. Всичко, от което се нуждаете, за да започнете с помощната програма, е да разопаковате архива и да изпълните изпълнителния файл.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на стартиращи USB флаш памети

Предварително форматиране на диска

Преди изображението да бъде записано на USB флаш устройството, USB устройството трябва да бъде подготвено, напълно да го изчисти от предишната информация. Програмата има два типа форматиране: бърз и пълен. За по-добри резултати се препоръчва да не се включва бързо форматиране.

Предварително форматиране на диска в PeToUSB

Записване на изображение на USB флаш устройство

Използвайки съществуващото изображение на операционната система, можете да го напишете на флаш устройство с размер не повече от 4 GB, което го прави стартираща.

Изгаряне на изображение на USB флаш устройство в PeToUSB

Предимства на PeToUSB:

1. Услугата се разпространява абсолютно безплатно;

2. Не изисква инсталиране на компютър.

Недостатъци на PeToUSB:

1. Подходящ за създаване на зареждаеми носители само със стари версии на Windows OS;

2. Проектът е спрял да поддържа програмата;

3. Липса на подкрепа за руския език.

PeToUSB е добро решение, ако трябва да инсталирате Windws XP. За по-новите версии на Windows е по-добре да обърнете внимание на съвременните решения, например, UltraISO ,

Свали PeToUSB безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт