Колко често работите в Microsoft Word и колко често трябва да добавяте различни символи и символи към тази програма? Необходимостта от поставянето на знак, който не е на клавиатурата, не е толкова рядък. Проблемът е, че не всеки потребител знае къде да търси определен знак или символ, особено ако е знак на телефона.

Урокът: Вмъкване на знаци в Word

Добре е, че Microsoft Word има специална секция със символи. Още по-добре, в голямото разнообразие от налични шрифтове в тази програма, има шрифта "Навивки" . Не можете да пишете думи, но можете да добавите интересен знак към вас. Можете, разбира се, да изберете този шрифт и да натискате последователно всички клавиши на клавиатурата, като се опитвате да намерите необходимия знак, но предлагаме по-удобно и бързо решение.

Урокът: Как да промените шрифта в Word

1. Поставете курсора, където трябва да бъде знакът на телефона. Отворете раздела "Вмъкване" .

място за знак в знак

2. Под групата Символи разгънете менюто Символ и изберете Други Символи .

бутон други символи в дума

3. В падащото меню на раздела "Шрифтове" изберете "Навивки" .

изберете шрифт за символа в думата

4. В променения списък на знаците можете да намерите два знака на телефона - един мобилен, друг - неподвижен. Изберете тази, от която се нуждаете, и кликнете върху бутона "Поставяне" . Сега можете да затворите прозореца на символите.

избор на телефон влезте в дума

5. Избраният знак ще бъде добавен към страницата.

характер добавен към думата

Урокът: Както в Word поставете кръст в кутията

Всеки от тези знаци може да бъде добавен чрез специален код:

1. В раздела "Начало" променете шрифта, използван за "Навивки" , щракнете върху мястото на документа, където ще се намира иконата на телефона.

място за знак в знак

2. Задръжте натиснат клавиша ALT и въведете кода "40" (стационарен телефон) или "41" (мобилен телефон) без кавичките.

3. Освободете клавиша "ALT" , ще се добави знакът на телефона.

телефонният знак е добавен към думата

Урокът: Как да поставите знака на абзаца в Словото

Толкова лесно е да поставяте знак за телефон в Microsoft Word. Ако често срещате нужда от добавяне на символи или символи към документ, препоръчваме да изучите стандартния набор от знаци, наличен в програмата, както и символите, които са част от шрифта "Навивки" . Последното, между другото, в Словото вече три. Успехи, обучение и работа!