Hamachi - удобна програма за изграждане на локални мрежи, разпределяне на външен IP адрес на всеки потребител. Това преимуществено го представя сред много конкуренти и ви позволява да се свържете през локалната мрежа с най-популярните компютърни игри, които поддържат тази функция. Не всички програми подобни на Hamachi имат такива възможности, но някои от тях имат редица уникални предимства.

Ханачи аналози

Сега помислете за списък с най-известните програми, които ви позволяват да играете мрежови игри, без да се свързвате с истинска локална мрежа.

Tungle

Този софтуер е лидер в реализацията на игри в мрежата. Броят на потребителите му отдавна е надхвърлил 5 милиона марки. В допълнение към основните функции, той ви позволява да обменяте данни, да общувате с приятели чрез вградения чат, да имате по-практичен и интересен интерфейс в сравнение с Hamachi.

Програмата Tungle аналогов Hamachi

След инсталирането, потребителят може да свърже до 255 клиента и абсолютно безплатно. Всяка игра има собствена игрална зала. Най-сериозният недостатък е появата на всякакви грешки и трудности при персонализирането, особено при неопитни потребители.

Изтеглете Tungle

LanGame

Малка остаряла програма, която ви позволява да играете от различни локални мрежи, ако самата игра няма такава възможност. Той е свободно достъпен.

Програма LanGame аналогов Hamachi

Приложението има много прости настройки. За да започнете, просто инсталирайте софтуера на всички компютри и въведете IP адресите на другия. Въпреки липсата на руски интерфейс, принципът на работа е съвсем прост и разбираем, не на последно място благодарение на интуитивния интерфейс на програмата.

Изтегляне на LanGame

GameRanger

Вторият най-популярен клиент след Tungle. Всеки ден са свързани около 30 000 потребители и са създадени повече от 1000 игрални зали.

Програмата GameRanger аналогов Hamachi

В безплатната версия е предвидена възможност за добавяне на маркери (до 50 броя), показващи състоянието на плейъра. Програмата има удобна функция за сърфиране, която ви позволява да определите визуално къде ще бъде по-добре играта.

Изтегляне на GameRanger

Comodo Unite

Малка безплатна програма, която ви позволява да създавате мрежи с VPN връзка или да се свързвате към съществуващи. След прости настройки можете да започнете да използвате всички функции на редовна локална мрежа. С споделените папки можете да прехвърляте и качвате файлове или да обменяте друга важна информация. Конфигурирането на отдалечен принтер или друго мрежово устройство също е лесно.

Програма Comodo Unite аналогов Hamachi

Много играчи избират тази програма за онлайн игри. За разлика от популярния аналой на Hamachi, броят на връзките не се ограничава до абонамента, т.е. той се предоставя напълно безплатно.

Въпреки това, сред всички тези предимства съществуват значителни недостатъци. Например, не всички игри са в състояние да се движат с помощта на Comodo Unite, което значително осуетява потребителите и ви кара да погледнете конкурентите. Освен това, помощната програма периодично блокира и прекъсва връзката. По време на инсталацията се налагат допълнителни приложения, които след това са доста неприятни.

Изтеглете Comodo Unite

Всеки клиент за игри отговаря на нуждите на конкретен потребител, така че не можете да кажете, че един от тях е по-добър от друг. Всеки избира подходящия продукт за себе си, в зависимост от задачата.