Много от тях са свикнали да използват Adobe Photoshop да изпълнявате почти всички графични задачи, независимо дали рисувате картина или просто малка корекция. Тъй като тази програма ви позволява да рисувате на пикселно ниво, тя се използва за този вид картинна картина. Но тези, които не правят нищо, освен изкуството на пикселите, не се нуждаят от такава огромна функционалност на различните функции на Photoshop и консумират много памет. В този случай Pro Motion NG, който е чудесен за създаване на пикселни изображения, може да бъде подходящ.

Създаване на платно

В този прозорец има редица функции, които липсват в повечето подобни редактори на изображения. В допълнение към обичайния избор на размер на платно можете да изберете размера на плочките, към които ще бъде разделена работната площ. Анимации и снимки също се зареждат тук и когато преминете към раздела Настройки, можете да получите достъп до по-подробни настройки за създаване на нов проект.

Създаване на проект Pro Motion NG

Workspace

Основният прозорец на Pro Motion NG е разделен на няколко части, всеки от които се движи и свободно се трансформира около прозореца. Несъмнено предимство може да се счита за свободно движение на елементи дори и извън главния прозорец, тъй като това позволява на всеки потребител поотделно да персонализира програмата за по-удобна работа. И за да не преместите случайно елемент, той може да бъде фиксиран, като кликнете върху съответния бутон в ъгъла на прозореца.

Pro Motion NG работно пространство

лента с инструменти

Наборът от функции е стандартен за повечето графични редактори, но е малко по-голям, отколкото при редакторите, фокусирани върху създаването само на пикселни графики. В допълнение към обикновения молив можете да добавяте текст, да използвате запълване, да създавате прости форми, да включвате и изключвате пикселната решетка, да увеличавате, да премествате слоя по платното. Най-долу са бутоните за отмяна и ремонт, които могат да бъдат активирани от клавишите Ctrl + Z и Ctrl + Y.

Pro Motion NG Toolbar

Цветна палитра

По подразбиране палитрата вече има много цветове и нюанси, но това може да не е достатъчно за някои потребители, така че има възможност за редактиране и добавяне. За да редактирате конкретен цвят, трябва да го натиснете два пъти с левия бутон на мишката, за да отворите редактора, където се появяват промените при преместване на плъзгачите, което се намира в други подобни програми.

Цветова палитра Pro Motion NG

Контролен панел и слоеве

Никога не трябва да чертаете подробни снимки, в които има повече от един елемент в един слой, тъй като това може да е проблем, ако се нуждаете от редактиране или преместване. Струва си да използвате един слой за всяка отделна част, ползата от Pro Motion ви позволява да направите това - в програмата е възможно да се създаде неограничен брой слоеве.

Pro Motion NG слоеве

Трябва да обърнете внимание на контролния панел, където се събират останалите опции, което не е мястото в главния прозорец. Също така има настройка за изгледа, анимацията и допълнителната цветова палитра и много други опции, които могат да бъдат полезни за някои потребители. За да прекарате няколко минути, изучаването на останалите прозорци е необходимо, за да сте наясно с допълнителни програмни функции, които не винаги са на повърхността или не са обявени от разработчиците в описанието.

Pro Motion NG контролен панел

анимация

В Pro Motion NG има възможност за анимация по кадри по кадри, но с нея можете да създавате само най-примитивните анимации, създаването на по-сложни сцени с герои ще бъде по-трудно от изпълнението на тази функция в анимационната програма. Рамките са в долната част на главния прозорец, а отдясно е контролния панел на картината, където се намират стандартните функции: превъртане, пауза, възпроизвеждане.

Анимация Pro Motion NG

Прочетете още: Софтуер за анимация

достойнство

  • Свободно движение на прозорци на работното място;
  • Разширени възможности за създаване на пикселни графики;
  • Наличие на подробни настройки за създаване на нов проект.

недостатъци

  • Платено разпределение;
  • Липса на руски език.

Pro Motion NG е един от най-добрите графични редактори за работа на пикселно ниво. Лесно е да се използва и не отнема много време, за да научите всички функции. След като сте инсталирали тази програма, дори неопитен потребител може да създаде своя пиксел изкуство почти веднага.

Изтеглете пробна версия на Pro Motion NG

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт