Всеки ден се увеличава обемът на информацията от мрежата и следователно от компютрите на потребителите. На твърдите дискове на обикновения потребител броят на файловете може да достигне няколкостотин и намирането на това, което ви е нужно в общата маса, не е лесно. Стандартната търсачка на Windows не винаги работи бързо и има много лоша функционалност, затова има смисъл да се използват програми на трети страни.

В този преглед разгледайте няколко програми, които ще ви помогнат да намерите необходимите данни на компютъра си.

Търсене в Моите файлове

Тази програма е може би най-мощният инструмент за търсене на компютърни дискове. Той има много фина настройка, филтри и функции. Разпределението включва и допълнителни помощни средства за взаимодействие с файловата система.

Програма за търсене на файлове Търсене в "Моите файлове"

Една от отличителните черти на Search My Files е възможността за напълно изтриване на файлове чрез презаписване с нули или произволни данни.

Изтеглете търсенето на файловете си

SearchMyFiles

Търсене Моите файлове често са объркани с предишния софтуер поради името на съгласна. Тази програма е различна по това, че е по-лесна за използване, но в същото време й липсват някои функции, например търсене в мрежови устройства.

SearchMyFiles програма за търсене

Изтеглете SearchMyFiles

всичко

Проста програма за търсене с неговите функции. Всичко може да търси данни не само на локалния компютър, но и на сървърите ETP и FTP. От останалите представители на такъв софтуер се откроява, че ви позволява да проследявате промените в файловата система на компютъра.

Софтуер за търсене на файлове на компютъра Всичко

Изтегляне на всичко

Ефективно търсене на файлове

Друг много лесен за инсталиране и стартиране на софтуер. На много малък размер има достатъчно функции, може да експортира резултатите в текстови и таблични файлове, може да бъде инсталиран на USB флаш паметта.

Ефективно търсене на файлове за файлове и папки на устройства

Изтегляне на ефективно търсене на файлове

UltraSearch

UltraSearch може да намери не само файлове и папки, но и да търси информация в съдържанието на документи с ключова дума или дума. Основната отличителна характеристика на програмата е автоматичната инициализация на свързаните медии.

Програма за търсене на файлове на твърдия диск UltraSearch

Изтеглете UltraSearch

REM

REM има по-лесен за ползване интерфейс от предишните членове. Принципът на програмата е да създава зони, в които файловете автоматично се индексират, което значително ускорява процеса на търсене. Зоните могат да се създават не само на локалния компютър, но и на дискове в мрежата.

Софтуер за търсене на файлове и папки на REM твърди дискове

Изтегляне на REM

Търсене в Google Desktop

Разработена от световноизвестна компания, Google Desktop Search е малка локална търсачка. С него можете да търсите информация както на домашния компютър, така и в Интернет. В допълнение към основната функция програмата предоставя използването на информационни блокове - притурки за работния плот.

Програма за търсене на данни в компютър и в Интернет Търсене на Google Desktop

Изтеглете Google Desktop Search

Всички програми, изброени в този списък, са чудесни за подмяна на "естественото" търсене в Windows. Изберете себе си: инсталирайте софтуера по-лесно, но с по-малък набор от функции или цяла търсачка с възможност за обработка на файлове. Ако работите с папки и дискове в локалната мрежа, можете да използвате REM и всичко, и ако имате намерение да "носите програмата с вас", обръщайте внимание на ефективното търсене на файлове или търсенето на файловете.