Кратки истории с много илюстрации се наричат ​​комикси. Обикновено това е печатна или електронна версия на книгата, която разказва за приключенията на супергерои или други герои. Преди това създаването на такива работни места отне много време и изискваше специално умение и сега всеки може да създаде своя собствена книга, ако използва определен софтуер. Целта на тези програми е да опростят процеса на рисуване на комикси и формиране на страници. Нека да разгледаме няколко представители на такива редактори.

Paint.NET

Това е почти същата стандартна Paint, която е инсталирана по подразбиране на всички операционни системи Windows. Paint.NET е по-усъвършенствана версия с богата функционалност, която позволява използването на тази програма като пълноправен графичен редактор. Той е подходящ както за рисуване на снимки за комикси, така и за създаване на страници, така че за декориране на книги.

Ефекти в Paint.NET

Дори начинаещият може да използва този софтуер и разполага с всички необходими функции. Заслужава обаче да се подчертаят няколко недостатъка: съществуващите копия не са достъпни за подробна модификация със собствената ви ръка и няма възможност за редактиране на няколко страници едновременно.

Изтеглете Paint.NET

Комикс Живот

Comic Life е подходящ не само за потребители, които създават комикси, но и за тези, които искат да създадат стилизирана презентация. Разнообразните възможности на програмата Ви позволяват бързо да създавате страници, блокове, да въвеждате копия. Освен това са инсталирани редица шаблони, подходящи за различни проекти.

Космически живот работното пространство

Отделно искам да отбележа създаването на скриптове. Познавайки принципа на програмата, можете да напишете електронна версия на скрипта и след това да го прехвърлите в Comic Life, където всяка реплика, блок и страница ще бъдат разпознати. Благодарение на това, образуването на страници не отнема много време.

Изтеглете Comic Life

CLIP STUDIO

Разработчиците на тази програма преди това го позиционираха като софтуер за създаване на манга - японски комикси, но постепенно неговата функционалност нарасна, магазинът беше пълен с материали и различни шаблони. Програмата е преименувана на CLIP STUDIO и вече е подходяща за много задачи.

Работно пространство CLIP STUDIO

Функцията за анимация ще ви помогне да създадете динамична книга, в която всичко ще бъде ограничено само от въображението и възможностите ви. Launcher ви позволява да отидете в магазина, където има много различни текстури, 3D модели, материали и детайли, които ще ви помогнат да опростите процеса на създаване на проект. Повечето продукти са безплатни и има ефекти и ефекти по подразбиране.

Изтеглете CLIP STUDIO

Adobe Photoshop

Това е един от най-популярните графични редактори, който е подходящ за почти всяко взаимодействие с изображения. Характеристиките на тази програма ви позволяват да я използвате, за да създавате рисунки за комикси, страници, но не и за образуване на книги. Това може да бъде направено, но ще бъде дълго и не много удобно.

Прочетете още: Създайте комикси от снимка в Photoshop

Комикси

Интерфейсът на Photoshop е удобно подреден, дори и за начинаещи по този въпрос. Просто обръщайте внимание на факта, че на слаби компютри той може да бъде малко бъгит и дълго да изпълнява определени процеси. Това се дължи на факта, че програмата изисква много ресурси за бърза работа.

Изтеглете Adobe Photoshop

Това е всичко, което искам да ви разкажа за тези представители. Всяка програма има своя собствена уникална функционалност, но те са едновременно едно с друго. Ето защо няма точен отговор, кой ще бъде по-добър за вас. Научете подробно възможностите на софтуера, за да видите дали наистина работи за вашите цели.