Създаването на книжни издания и списания в цифров формат за четене е възможно благодарение на PDF редакторите. Този софтуер превръща страниците на хартия в PDF файл. Следните софтуерни продукти ви позволяват да изпълнявате задачата. Използвайки най-новите технологии, програмите ще ви помогнат да получите сканирано изображение с последваща корекция на цветовете или показване на текст от листа и редактирането му.

Adobe Acrobat

Продуктът на Adobe, предназначен за създаване на PDF документи. Има три варианта на програмата, които до известна степен се различават. Например, превръщането в формат за работа с Autodesk AutoCAD , създаването на цифров подпис и споделянето с други потребители е в първокласната версия, но не и в стандарта. Всички инструменти са групирани в конкретни секции на менюто, а самият интерфейс е поддържан и минималистичен. Директно в работното пространство можете да конвертирате PDF в DOCX и XLSX, а освен това да запазвате уеб страници като PDF обект. Благодарение на всичко това, да съберете своето собствено портфолио и да създадете готови работни шаблони няма да бъде проблем.

Adobe Acrobat PDF Editor интерфейс

Изтеглете Adobe Acrobat

Прочетете още: Портфолио програми

ABBYY FineReader

Едно от най-известните приложения за разпознаване на текст, което ви позволява да го запазите като PDF документ. Програмата разпознава съдържанието в PNG, JPG, PCX, DJVU и цифровизацията се извършва веднага след отварянето на файла. Тук можете да редактирате документа и да го запазите в популярни формати, освен това се поддържат таблици XLSX. Директно от работното пространство на FineReader са свързани принтерите за печат и скенерите за работа с документи и последващата им цифровизация. Софтуерът е универсален и ви позволява да обработвате напълно файл от лист хартия в цифрова версия.

Редактиране на сканиран текст в работната област на ABBYY FineReader

Изтеглете ABBYY FineReader

Коректор за сканиране A4

Проста програма за коригиране на сканирани листа и изображения. Параметрите позволяват промяна на яркостта, контраста и цветовия тон. Характеристиките включват съхранение на до десет последователно въведени изображения, без да ги записвате на компютъра. В работната област границите на формат А4 се настройват така, че да сканират напълно хартиения лист. Интерфейсът на програмата на руския език ще бъде лесен за разбиране от неопитни потребители. Софтуерът не е инсталиран в системата, което го прави възможно да се използва като портативна версия.

Стъклен прозорец Коректор A4

Изтегли Scan Corrector A4

Така че въпросният софтуер прави възможно ефективното дигитализиране на снимките за съхранение на персонален компютър или промяна на оттенъка, а сканирането на текста ще ви позволи да го преобразувате от хартия в електронен формат. По този начин, софтуерните продукти ще бъдат полезни в различни работни моменти.