Компютърните технологии предоставят много възможности на човек да моделира образа си. В пълна степен това важи и за такъв деликатен момент като избора на цвят на косата. Има много програми за това. За да помогнете на потребителя да не се обърка в този сорт, нека разгледаме някои от тях по-подробно.

3000 прически

Целта на тази програма е ясно от заглавието. Това е мощен набор от инструменти за избор на прически и други аксесоари, за да създадете уникален образ на човек на натоварена снимка. Изборът на цвят на косата също е включен в този списък.

3000 прически

Програмата е лесна за използване, има интуитивен интерфейс на руски език.

Изтеглете 3000 прически

jKiwi

В сравнение с "3000 прически", jKiwi е по-модерен продукт. В допълнение, той може да работи както под Windows, така и при MacOS и най-често срещаните версии на Linux. Шаблите, които съдържа, са внимателно проектирани. Вярно е, че интерфейсът е по-сложен. Това се изостря от липсата на подкрепа за руския език. Но ако говорим за избор на цвят на косата, то е много лесно да се направи, а изборът на нюанси и начини на пълнене е по-широк от този в предишната програма.

Прозорецът на програмата jKiwi

Изтегляне на jKiwi

Коса Про

За разлика от предходните две, Hair Pro се разпределя на такса. За да се запознаете с него, се предлага пробна версия. Интерфейсът на Hair Pro е много по-беден от "3000 прически" и jKiwi. Същото може да се каже и за броя на шаблоните. Но за да съответства на цвета на косата, функционалността й е достатъчна.

Прозорецът за коса Pro

Изтегляне на косата Pro

Салон Стилър Про

Друго платено развитие, с което можете да изберете цвета на косата. Както при предишните, основната му функция е изборът на прически. Програмата се изпълнява добре, има много инструменти за редактиране на създаденото изображение. Но функцията на съвпадение на цвета на косата, в сравнение с JKiwi, е по-слаба. Можете да оцените функциите на програмата, като изтеглите пробната версия.

Програмата Salon Styler Pro

Изтеглете Salon Styler Pro

Maggi

Програмата Маги по това време беше доста популярна. Въпреки липсата на интерфейс на руски език, той е лесен за използване. Цветът на косата е избран от стандартната палитра, която ви позволява да зададете самият си оттенък. Новите версии на Maggi не са излезли от дълго време, но все пак може да са интересни за някои потребители.

Прозорецът за избор на цвят на косата в Маги

Изтеглете Maggi

Прочетете още: Програми за избор на прическа

На това приключваме прегледа на програмите за избор на цвят на косата. Естествено, техният списък е много по-голям от този, представен по-горе. Но и тези програми, които се разглеждат, дават на потребителя достатъчно представа за възможностите за моделиране на фризьорски салон и промяна на цвета на косата чрез компютърна технология.