Поради определени причини някои сайтове могат да бъдат блокирани за потребителя. Във връзка с увеличените ключалки на Roskomnadzor, както и блокирането на сайтове от системните администратори по време на работа, неактивните сайтове или функциите на обектите на територията на вашата страна, използването на пълномощно е станало релевантно. Благодарение на това потребителите могат лесно да осъществят достъп до всеки сайт, при условие че той продължава да функционира.

Има няколко начина за заобикаляне на забраната: инсталирайте разширение за браузъра Yandex, за да заобиколите ключалката или да използвате анонимен, както и друго малко приветствие специално за собствениците на този уеб браузър. След това ще обсъдим по-подробно всяка една от тези опции.

Турбо режим

В Yandex.Browser има режим Turbo, който в своята директна функция всъщност помага да се ускори зареждането на страниците и да се намали консумацията на трафик. Но принципът на работата му позволява да го използвате, за да заобиколите ключалката. Разбира се, трябва да се има предвид, че този метод не винаги замества традиционните видове прокси и вероятно няма да реши проблема ви.

Защо Turbo може да се използва като прокси? Въпросът е, че за да се компресира страницата и да се ускори зареждането й, данните се изпращат на отдалечен прокси сървър на Yandex. Вече оттам те са в пресечена форма и са изпратени в браузъра ви. Това означава, че прехвърлянето на данни не е директно от сървъра към компютъра, а чрез "посредника" под формата на прокси сървър. Оттук и възможността да използвате Turbo като най-простият начин да заобиколите забраната.

Прочетете повече: Как да активирате Turbo в Yandex.Browser

експанзия

Разширенията на браузъра, предназначени да заобиколят блокирането на сайтове, са достатъчни. Те работят като VPN за браузъра Yandex, което означава, че те също са надеждни криптографи. Вече направихме прегледи на най-популярните и надеждни разширения и Ви каним да се запознаете с тези статии. В тях ще намерите информация как да инсталирате разширенията и как да ги използвате.

Browsec

Добро и функционално разширение, за да заобиколите ключалката. В свободен режим той предлага 4 сървъра, от които да избирате: Холандия, Сингапур, Англия и САЩ. Тя не изисква подробна конфигурация и започва да работи веднага след инсталирането. Целият изходящ и входящ трафик е шифрован.

Прочетете повече: VPN Търси за Yandex.Browser

фрегат

Популярно разширение, което работи по интересен начин: използвайки неговата база данни за блокирани сайтове, се активира при опит за достъп до забранен сайт. Винаги можете да активирате разширението ръчно, за да го включите там, където сайтът изглежда работи и не можете да извършвате операции (например покупка или регистрация). Можете да конфигурирате добавката ръчно и да промените страните, за които се твърди, че сте онлайн.

Прочетете повече: friGate за Yandex.Browser

ZenMate

Добро разширяване, което също така предвижда 4 страни да заобиколят блокирането: Румъния, Германия, Хонг Конг, САЩ. Преди да използвате, ще трябва да се регистрирате, но за това можете да получите безплатна пробна версия на Premium-access.

Прочетете повече: ZenMate за Yandex.Browser

анонимност

Ако не искате да инсталирате разширения или не можете да направите това на компютър (например на работното място), има още един лесен начин да заобиколите блокирането на сайта. Алтернатива на инсталираните разширения е анонимен за браузъра Yandex под формата на сайт. Достатъчно е да отидете на такъв сайт и да регистрирате в съответното поле адреса на сайта, към който искате да отидете.

Има много такива анонимни в интерес. Според нас най-стабилните са следните сайтове:

http://noblockme.ru

http://cameleo.xyz

Разбира се, можете да използвате всеки друг анонимник, който ще намерите сами, особено след като всички те почти осигуряват услугата, от която се нуждаем.

Между другото, сега Roskomnadzor е блокиран дори от анонимни, така че горепосочените сайтове може да престанат да бъдат подходящи и полезни. Освен това на работното място системните администратори могат да блокират достъпа до най-популярните анонимни, така че или ще трябва да потърсите алтернативни сайтове, или можете да използвате един от другите два метода, за да заобиколите забраната.

Сега знаете как да заобиколите всички блокирани сайтове. Изберете подходяща опция за себе си и лесно отидете на различни сайтове. Между другото, можете да инсталирате програмата VPN, която има много предимства пред разширенията на браузъра, защото работи на целия компютър и ви помага да използвате програми като Spotify.