Всички ние имаме неща, по които понякога забравяме. Живеейки в свят, пълен с информация, ние често се отклоняваме от основното - това, за което се стремим и какво искаме да постигнем. Напомнянията не само увеличават производителността, но понякога остават единствената подкрепа в ежедневния хаос на задачи, срещи и инструкции. Можете да създавате напомняния за Android по много начини, включително използването на приложения, най-доброто от което ще разгледаме в днешната статия.

Todoist

Това е по-скоро инструмент за изготвяне на списък със задачи, отколкото за напомняне, въпреки това той ще се превърне в отличен асистент за заети хора. Приложението завладява потребителите с стилен интерфейс и функционалност. Тя работи добре и освен това се синхронизира с компютъра чрез разширяване Chrome или самостоятелно приложение за Windows. В този случай можете дори да работите офлайн.

Todoist на Android

Тук ще намерите всички стандартни функции за поддържане на списък със задачи. Единственият недостатък е, че за съжаление функцията на напомнянията е включена само в платения пакет. Също така включва създаване на преки пътища, добавяне на коментари, изтегляне на файлове, синхронизиране с календара, записване на аудио файлове и архивиране. Предвид факта, че тези същите функции могат да се използват и да се използват безплатно в други приложения, плащането на годишен абонамент може да не е смислено, освен ако не бъдете напълно и необратимо завладени от безупречния дизайн на заявлението.

Свали Тодоизма

Any.do

В много отношения тя изглежда като тудуист, от регистрация до премиум функции. Съществуват обаче съществени различия. На първо място, това е потребителският интерфейс и как взаимодействате с приложението. За разлика от Todoist, в главния прозорец ще намерите много повече функции, освен един голям плюс в долния десен ъгъл. Всички събития се показват в Eni.du: днес, утре, предстоящи и без крайни срокове. По този начин веднага виждате обща картина на това, което трябва да се направи.

Any.do на Android

След като завършите задачата, просто плъзнете пръста си по екрана - докато не изчезне, но се появява в пресечена форма, която ще ви позволи да оцените нивото на производителността си в края на деня или седмицата. Any.do не се ограничава до една функция за напомняне, а напротив, тя е пълнофункционален инструмент за поддържане на списък със задачи, така че не се колебайте да му дадете предпочитание, ако не се страхувате от разширена функционалност. Платената версия е много по-достъпна от тази на Tudouist, а 7-дневният пробен период ви позволява да оценявате безплатните премия.

Изтегляне Any.do

Запомняне с аларма

А фокусирано приложение, предназначено специално за създаване на напомняния. Най-полезните функции: гласово въвеждане Google , възможността за напомняне за известно време преди събитието, автоматично добавяне на рожден ден на приятели от профили Facebook , пощенски акаунт и контакти, като създавате напомняния за други хора, като ги изпращате по пощата или в приложението (ако е инсталирано на адресата).

Напомняне за Android

Допълнителните функции включват възможността да избирате между лека и тъмна тема, да зададете предупреждение, да включвате същото напомняне за всяка минута, час, ден, седмица, месец и дори година (например, платете сметките веднъж месечно) и създайте резервно копие. Приложението е безплатно, скромна тарифа се използва за премахване на рекламата. Основният недостатък: липсата на превод на руски език.

Изтегляне, за да се напомни с аларма

Google Keep

Едно от най-добрите приложения за създаване на бележки и напомняния. Подобно на другите инструменти, създадени от Google, Kip е свързан с профила ви. Бележките могат да бъдат записани по различни начини (вероятно най-креативното приложение за записване): диктуват, добавят аудио записи, картини, рисунки. На всяка нота може да се зададе отделен цвят. В резултат на това получавате някаква лента от това, което се случва в живота ви. По същия начин можете да запазите личен дневник, да споделяте бележки с приятели, да архивирате, да създавате напомняния с местонахождение (в други прегледани приложения, много от тези функции са достъпни само в платената версия).

Google Keep на Android

След като завършите задачата, просто го плъзнете с пръст от екрана и той автоматично влиза в архива. Основното нещо е да не се занимавате с създаването на цветни бележки и да не отделяте твърде много време за това. Приложението е напълно безплатно, липсва реклама.

Изтеглете Google Keep

TickTick

На първо място, това е инструмент за водене на списък със задачи, както и няколко други приложения, обсъдени по-горе. Това обаче не означава, че те не могат да бъдат използвани за настройване на напомняния. Обикновено приложенията от този тип са полезни за различни цели, като се избягва инсталирането на много високо специализирани инструменти. TikTik е предназначен за тези, които искат да увеличат производителността. В допълнение към изготвянето на списък със задачи и напомняния, има специална функция за работа в техниката на Pomodoro.

TickTick за Android

Подобно на повечето от тези приложения е налице гласово въвеждане, но е много по-удобно да се използва: зададената задача автоматично се появява в списъка със задачи за днес. По аналогия с To Do Reminder, можете да изпращате бележки на приятели чрез социални мрежи или по пощата. Напомнянията могат да бъдат сортирани, като им се присвои различно ниво на приоритет. Чрез закупуването на платен абонамент можете да използвате премиерни функции, като например: преглед на задачите в календара по месец, допълнителни приспособления, задаване на продължителността на задачите и др.

Изтегляне TickTick

Списък със задачи

Удобно приложение за поддържане на списък със задачи с напомняния. За разлика от TikTik, не е възможно да се даде приоритет, но всичките ви задачи са групирани по списъци: работа, лични, пазаруване и т.н. В настройките можете да зададете колко дълго преди започване на задачата бихте искали да получите напомняне. За известяване можете да свържете гласово известие (реч синтезатор), вибрация, изберете сигнал.

Списък на задачите за Android

Както и в "Направим напомняне", можете да разрешите автоматичното повторение на задачата след определен период от време (например всеки месец). За съжаление не е възможно да добавите допълнителна информация и материали към задачата, както е направено в Google Keep. По принцип приложението е добро и идеално за прости задачи и напомняния. Безплатно, но има реклама.

Изтегляне на списъка със задачи

напомняне

Не за разлика от списъка със задачи - същите прости задачи, без възможност за добавяне на допълнителна информация плюс синхронизация с профила ви в Google. Въпреки това, има различия. Няма списъци, но можете да добавяте задачи към любимите. Налице са също функциите за задаване на цветен маркер и избиране на известие под формата на кратко аудио предупреждение или будилник.

Напомняне за Android

Освен това можете да промените цветовата тема на интерфейса и да коригирате размера на шрифта, да направите резервно копие и да изберете времето, когато не искате да получавате известия. За разлика от Kip на Google е възможно да се включи повторно повторение на напомнянето на всеки час. Приложението е безплатно, има тясна ивица реклама по-долу.

Изтеглете напомнянето

BZ Reminder

Както и в повечето приложения от тази серия, разработчиците се основават на опростен материал от Google с голям знак на червен плюс в долния десен ъгъл. Този инструмент обаче не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Вниманието към детайла - това го отличава от конкуренцията. Добавяне на задача или напомняне, не само можете да въведете името (с глас или чрез клавиатурата), да зададете дата, да изберете цветен индикатор, но също да прикачите контакт или да въведете телефонен номер.

BZ Reminder на Android

Има специален бутон за превключване между клавиатурата и режима на настройка за известяване, което е много по-удобно, отколкото при натискане на бутона "Назад" на смартфона всеки път. Освен това е включена възможността да се изпраща напомняне на друг получател, да се добавят рождени дни и задачи за преглед в календара. Дезактивирането на рекламите, синхронизирането с други устройства и разширените настройки са налице след закупуването на платена версия.

Изтегляне на BZ Reminder

Лесно е да използвате приложения за напомняне - е по-трудно да свикнете да прекарвате малко време сутринта, планирайки деня напред, да направите всичко и да не забравите нищо. Ето защо за тази цел е подходящ удобен и лесен инструмент, който ще ви задоволи не само с дизайна, но и безпроблемна работа. Между другото, когато създавате напомняния, не забравяйте да разгледате раздела на настройките за пестене на енергия в смартфона и да добавите приложението към списъка с изключения.