Със сигурност много хора мечтаят за дистанционно управление на телевизора, което може да се нарече, ако се загуби. В ролята на такова чудо устройство може да действа като смартфон на Android, в който можете да инсталирате приложението за управление на телевизия.

Преди да инсталирате някое от описаните по-долу приложения, уверете се, че вашият смартфон има вграден инфрачервен порт!

Универсално дистанционно

Популярно и многофункционално приложение, което също може да служи като контролен панел за интелигентни домашни системи. Тя се различава на първо място от огромния брой поддържани типове и модели на устройства - според разработчиците - над 900 000 устройства.
Способността да добавяте устройства към приложението AnyMote Universal Remote
Допълнителните функции включват персонализирано оформление на клавиатурата, автоматизация (под формата на макроси и интеграция с Tasker), изскачащ прозорец за достъп от всяко приложение и гласов контрол (досега само Google Now / Assistant, обещава подкрепа за Bixby). Работете с поддръжка на фърмуера на трета страна. Недостатъци - не работи на Sony устройства, само частично работи на LG. В безплатната версия има реклама, а функционалността е ограничена и в нея.

Изтегляне на AnyMote Universal Remote

Отлейте Smart Remote

Популярно приложение за емулиране на работата на инструмент за домашно управление. Както при конкурентите, броят на поддържаните устройства е много висок. Въпреки това, Peel не предоставя чипове или характеристики, присъщи на малко известни марки, показващи стандартна конзола.
Избрано дистанционно за телевизор в Peel Smart Remote
Особеността на работата на това приложение-конзола е подкрепата на интернет телевизия: тя ви предлага свой собствен програмен график, като анализира това, което сте гледали преди това. Приятна възможност са напомнянията, които са интегрирани в календара - не пропускайте вече любимата си програма или телевизионни сериали. За управление на домашните уреди (климатици, интелигентен дом, нагреватели и т.н.) са налице специални настройки (списъкът на поддържаните устройства е ограничен). Недостатъците на приложението могат да се нарекат наличието на платено съдържание и реклама, както и нестабилна работа върху някои от фърмуера и устройствата като цяло.

Изтегляне на Peel Smart Remote

Универсално дистанционно SURE

Друг представител на приложения, които могат да управляват домакински уреди. Основната разлика от конкурентите - възможността за управление на Smart TV и мултимедийни плейъри чрез Wi-Fi.
Основните характеристики на управлението на телевизора в SURE Universal Remote
Благодарение на това, той поддържа и аналогов Chromecast - възможността за възпроизвеждане на видео или преглед на снимки от паметта на смартфон или таблет. Въпреки това, едновременното използване на Wai-Fai и инфрачервения порт няма да работи. Друга характеристика е групата устройства: приложението може да бъде конфигурирано да управлява няколко устройства наведнъж (например "интелигентен" телевизор и DVD плейър). Решение от SURE Universal Ltd. не е без дефекти: част от функционалността е достъпна само след плащане; в безплатната версия на приложението има реклама; няма поддръжка за някои марки домашни уреди.

Изтеглете SURE Universal Remote

Контролирайте го

Решението с интересен подход към потребителския интерфейс - програмата не само подражава на функциите на конзолата, но също така изглежда като оригиналния инструмент за управление за дадено устройство.
Интерфейсът на истинската конзола в Control It
Удобно или не - всеки решава за себе си, но изглежда стилен. Функционалността, обаче, не се откроява като нещо супер-зрелищно. Нека да отбележим, може би, възможностите на таймера (за планирано стартиране или прекъсване на връзката на устройството), създаване на групи от дистанционни управления и възможности за обратна връзка от потребителите за добавяне на нови приспособления и конзоли. Поддържа управлението на домакински уреди, но устройствата Smart Home не могат да контролират ИТ. Противоположно на приложението - всяка конзола трябва да бъде изтеглена в паметта, ограниченията и рекламата в безплатната версия, както и локалното локализиране на руски език.

Изтегляне на контрола

Universal TV Remote (Twinone)

Минималистична виртуална конзола, предназначена главно за управление на телевизори и кабелни телевизионни приемници. Той има приятно изглеждащ и удобен интерфейс.
Персонализируемо оформление на бутоните в Universal TV Remote (Twinone)
Вградените функции малко - вниманието от тях е достойна, преди всичко, възможността да промените разположението на клавиатурата на конзолата в произволен ред, както и да зададете собствената си снимка на фона от галерията. Хубаво е, че разработчиците не ограничават потребителите до броя на възможните конзоли - те могат да се добавят в неограничени количества, включително и техните собствени (полезни за домашно приготвено оборудване). Недостатъците на програмата са само два - малък брой подкрепени устройства "извън кутията" и наличието на реклама.

Изтегляне на Universal TV Remote (Twinone)

Mi Дистанционно управление

Приложението е от изключително популярния производител на Xiaomi, предназначен основно за управление на собствените си продукти Mi TV и Mi Box, но е подходящ и за домашни уреди на други производители.
Контролни панели за превозни средства в дистанционното управление Mi
Предоставят се значителен брой марки и модели на телевизори, конзоли, климатични устройства и друго домакинско оборудване. Списъкът, между другото, е по-удобен от всички приложения от съвременната колекция. Контролите са конфигурирани автоматично, потребителят трябва само да провери реакцията на устройствата за натискане на емулираните бутони. Броят на добавените конзоли е неограничен. Единственият недостатък - на някои места нискокачествен превод на руски език.
Изтеглете Mi дистанционното управление

ASmart Remote IR

Друго минималистично решение, с красив и лесен за ползване интерфейс. Това приложение е в състояние да работи с телевизори, конзоли, потоци, проектори, аудио системи и климатици.
Прозорец ASmart Remote IR
Съществува широк списък от поддържани производители и модели на различни видове устройства. За всяка от тях е налице няколко опции за дистанционното управление - ако никой не е подходящ, можете да създадете свой собствен, ръчно задаване на броя на клавишите, тяхната функционалност и местоположение. Разбира се, можете да създадете няколко схеми за управление, включително за едно и също устройство. Цялата функционалност е безплатна и без реклама. Единственият недостатък - на някои устройства е нестабилен.

Изтеглете ASmart Remote IR

Естествено, в Google Play Магазин Има хиляди и една приложения за емулиране на контролния панел, както и много смартфони имат такъв софтуер първоначално. Обаче, често решения от трети страни са по-удобни и функционални вградени, затова опитайте да намерите свои собствени.