Една от основните характеристики на изображенията, публикувани в интернет, е теглото им. Всъщност твърде тежките снимки могат значително да забавят мястото. За да се улеснят образите, те се оптимизират с помощта на специални програми. Едно от най-добрите подобни приложения е RIOT.

Безплатното решение RIOT (оптимизация на изображения с радиус) ви позволява оптимално да оптимизирате изображенията, като намалите теглото им чрез компресиране.

Съветваме ви да погледнете: друг софтуер за компресиране на снимки

Компресирайте снимките

Основната функция на приложението RIOT е компресиране на изображения. Преобразуването се извършва "в движение" в автоматичен режим, веднага щом картината бъде добавена към главния прозорец. Когато компресирате изображения, теглото им значително намалява. Резултатът от този процес може да се види директно в заявлението, сравнявайки го с източника. В този случай самата програма ще определи оптималното ниво на компресия. Тя може да бъде увеличена ръчно до размера, който ви е необходим, но в същото време рисковете от загуба на качество значително се увеличават. Преобразуваният файл може да бъде запазен, като посочи местоположението му.

Оптимизиране на изображението в програмата RIOT

Основните графични формати, с които работи RIOT: JPEG, PNG, GIF.

Промяна на физическите размери

В допълнение към компресирането на изображения програмата може също да промени физическите си размери.

Променете физическия размер на изображението в програмата RIOT

Конвертиране на файлове

В допълнение към основната си функция, RIOT поддържа конвертирането между PNG, JPEG и GIF файлови формати. Файловите метаданни обаче не са загубени.

Запазване на изображение в друг формат в програмата RIOT

Процеси на партида

Много важна характеристика на програмата е обработката на партидни изображения. Това значително спестява време за конвертиране на файлове.

Групова обработка на изображения в програмата RIOT

Предимства на RIOT

  1. Приложението е абсолютно безплатно;
  2. Лесен за употреба;
  3. Има възможност за обработка на файлове на партиди.

Недостатъци на RIOT

  1. Работи само на платформата на Windows;
  2. Липса на интерфейс на руски език.

Приложението RIOT е доста проста, но същевременно функционална програма за компресиране на файлове. Почти единственият недостатък на приложението е липсата на интерфейс на руски език.

Свали RIOT безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт