Root е специален набор от права, който ви позволява да извършвате каквито и да е действия в системата на Android. По подразбиране тези права могат да бъдат включени. Ако коренът не е наличен, това ще върши малко работа по този процес.

В BlueStacks, както във всяко устройство с Android, има възможност да получите пълни права. Има много опции, но повечето от тях не работят или изискват задълбочено познаване на операционната система Windows и Android. След няколко неуспешни опити, все още успях да получа правата на RoStem за BlueStacks. Тази опция е съвсем проста и под силата на начинаещ потребител.

Изтегли BlueStacks

Как да получите правата на Root в емулатора BlueStacks

1. За да изпълним маршрута, се нуждаем от програмата BlueStacks и специалната програма BlueStacks Easy. Емулаторът може да бъде изтеглен от официалния сайт и тази програма е свободно достъпна в Интернет.

Разгъване на програмата BlueStacks Easy

2. Преди да започнете коловозите, трябва да знаете версията на BlueStacks. Можете да направите това, като задържите курсора на мишката над иконата. Тази опция за получаване на права на root е подходяща за версии от 0.9 и по-нови версии.

Ако емулаторът работи, тогава той трябва да бъде изключен. Просто затваряне на прозореца няма да бъде достатъчно, тя все още ще работи на заден план. За да го деактивирате напълно, трябва да намерите иконата му в тавата и да кликнете върху него с десния клавиш, за да изпълните "Изход" .

3. Сега разопаковайте предишно изтегляната ни помощна програма във всяка папка. Аз го хвърлих на работния плот.

Разгъване на програмата BlueStacks Easy в отделна папка

Да започнем пускането на BlueStacks Easy. В прозореца, който се отваря, изберете раздела "RootEZ" . Кликнете върху бутона "Автоматично разпознаване от инсталираните Bluestacks" . Това действие в автоматичен режим определя пътя към Root.

RootEZ, когато разчитате на програмата Bluestacks

4. В полето "Version" изберете "0.9" и маркирайте полето "Signature" . В следващата колона "Процес" поставяме "вкореняване" . След това изберете "Метод 2" . Последната колона "Незадължителна" остава непроменена. Кликнете върху "Продължи" .

Изисквани настройки за преобразуване на BlueStacks

5. След няколко минути се появява специална конзола на работния плот. На теория действията на потребителите не се изискват. Ние чакаме до 10 минути. Ако конзолата не се затвори, въведете командата "rootkk" .

Конзола, когато дрънкате BlueStacks

6. Всичко е готово. Сега BlueStacks трябва автоматично да започне. Ако всичко вървеше добре, тогава програмата ще се появи в емулатора Root Checker, който проверява правата на Root. Ако желаете, можете да инсталирате всяко приложение, за да изпълните този тест.

Проверка на корен в програмата BlueStacks

Между другото, в последните версии на Root вече автоматично се интегрира в емулатора, така че проблемът е важен предимно в по-стари версии.