Процесор за зареждане на услугата за платформа за защита на софтуер

Някои собственици на операционната система Windows 10 са изправени пред такъв проблем, че услугата за платформа за защита на софтуера зарежда процесора. Тази услуга често причинява грешки в работата на компютъра, най-често зарежда процесора. В тази статия ще разгледаме няколко причини за този проблем и ще опишем как да го коригираме.

Начини за решаване на проблема

Самата услуга се показва в диспечера на задачите, но процесът се нарича sppsvc.exe и може да бъде намерен в прозореца за мониторинг на ресурсите. Сам по себе си, тя не носи голямо натоварване на процесора, но в случай на провал в регистъра или инфекция от злонамерени файлове, може да се повиши до 100%. Нека да се справим с решаването на този проблем.

Windows 10 Платформа за защита на софтуера

Метод 1: Сканирайте компютъра си за вируси

Злонамерените файлове, стигащи до компютъра, често се прикриват като други процеси и изпълняват необходимите действия, независимо дали става дума за изтриване на файлове или показване на реклама в браузър. Следователно, първо, препоръчваме да проверите дали sppsvc.exe е скрит вирус. Това ще ви помогне да направите антивирус. Използвайте всички удобни за сканиране и, ако е намерено, изтрийте всички злонамерени файлове.

Главно меню Защита на панда

Вижте също: Борба с компютърните вируси

Метод 2: Почистване и възстановяване на системния регистър

Промените в настройките на системния регистър и натрупването на ненужни файлове на компютъра могат също да причинят на услугата за платформа за защита на софтуера да зареди процесора. Следователно не би било излишно да се почиства и възстановява регистъра с помощта на специални програми. Прочетете повече за тях в статиите на нашия уебсайт.

Почистване на компютъра от кошчето с помощта на CCleaner

Повече подробности:
Как да почистите компютъра от боклука, като използвате програмата CCleaner
Почистване на Windows 10 отломки
Проверете Windows 10 за грешки

Метод 3: Спрете процеса sppsvc.exe

Ако никой от горните методи не ви помогна, тогава остава само да извършите крайна мярка - спрете sppsvc.exe . Това няма да повлияе на производителността на системата, ще изпълни всички функции правилно, но ще помогне да се разтовари процесорът. За да спрете, трябва да изпълните няколко действия:

 1. Отворете диспечера на задачите, като задържите клавишната комбинация Ctrl + Shit + Esc .
 2. Отворете раздела Performance ("Ефективност") и изберете Open Resource Monitor
 3. Преход към мониторинг на ресурсите на Windows 10

 4. Отидете в раздела "CPU", щракнете с десния бутон върху процеса "sppsvc.exe" и изберете "Suspend Process" .
 5. Спиране на процеса Sppsvc.exe

 6. Ако след рестартирането на системата процесът започне да работи отново и процесорът е зареден, тогава трябва да изключите напълно услугата през специалното меню. За да направите това, отворете бутона "Старт" , въведете "Услуги" там и отидете при тях.
 7. Преход към услуги в Windows 10

  Тук намерете реда " Защита на софтуера" , кликнете върху него с левия бутон на мишката и изберете "Спиране на услугата" .

  Спиране на услугата в Windows 10

В тази статия разгледахме подробно причините за проблема, когато услугата на платформата за защита на софтуера зареди процесора и разгледа всички начини за разрешаването му. Използвайте първите две, преди да деактивирате услугата, защото проблемът може да е скрит в променения регистър или наличието на злонамерени файлове на компютъра.

Вижте също: Какво да направите, ако процесорът зареди процеса mscorsvw.exe процес система процес wmiprvse.exe ,