Пощенският клиент от Ritlabs е една от най-добрите програми по рода си. Бат! не само принадлежи към редиците на най-защитените адвокати, но също така се различава в достатъчно голям набор от функции, както и гъвкавост при работа.

Използването на такова софтуерно решение за мнозина може да изглежда неоправдано сложно. Въпреки това, за да овладеят The Bat! може да бъде много проста и бърза. Основното нещо е да свикнете с няколко "претоварени" интерфейса на пощенския клиент и да го персонализирате за вас.

Добавяне на имейл кутии към програмата

Започнете да работите с имейл в The Bat! (и по принцип работата с програмата) могат да се добавят само чрез пощенска кутия към клиента. Освен това в пощенската кутия можете да използвате няколко имейл акаунта едновременно.

Mail Mail.ru

Интегриране на кутията на руски език електронна поща в Бат! колкото е възможно по-просто. В този случай потребителят не трябва да прави никакви промени в настройките на уеб клиента. Mail.ru ви позволява да работите едновременно, както с остарял протокол POP, така и с по-нов - IMAP.

Създаване на входяща поща в клиента The Bat!

Урокът: Настройка на Mail.Ru в "Бат!"

Gmail поща

Добави Входяща поща в Gmail в мейлър от Ritlabs също не е трудно. Работата е, че програмата вече знае кои настройки трябва да бъдат настроени за пълен достъп до пощенския сървър. Освен това услугата от Google предлага почти същата функционалност за клиента, както при използване на POP протокола, така и при IMAP.

Посочете пощенските данни в Ze Beth!

Урокът: Настройване на Gmail в The Bat!

Yandex.Mail

регулиране електронна поща от Yandex в Бат! трябва да започне с дефинирането на параметрите от страна на услугата. След това въз основа на това можете да добавите пощенски акаунт към клиента.

Прехвърляме настройките на протокола за електронна поща в Yandex.Mail

Урокът: Създаване на Yandex.Mail в The Bat!

Антиспам за "Бат!"

Въпреки факта, че пощенският клиент от Ritlabs е едно от най-сигурните решения от този вид, филтрирането на нежелани имейли все още не е най-силната страна на програмата. Ето защо, за да предотвратите спам в пощенската ви кутия, трябва да използвате модули за разширение на трети страни, специално разработени за такива цели.

Най-хубавото в момента е приставката AntispamSniper, която управлява задачите си за защита срещу спам. За какво е този приставка, как да инсталирате, конфигурирате и работите с него в The Bat !, прочетете съответната статия в нашия уебсайт.

Филтрирайте статистиката в AntispamSniper за The Bat!

Урокът: Как да използвате AntispamSniper за The Bat!

Настройване на програмата

Максималната гъвкавост и възможността за конфигуриране на почти всички аспекти на обработката на пощата са някои от основните предимства на The Bat! преди другите пощенски кутии. След това ще прегледаме основните параметри на програмата и характеристиките на тяхното използване.

интерфейс

Появата на пощенския клиент е абсолютно незабележима и определено е невъзможно да се нарече стилен. Но по отношение на организирането на лично работно пространство The Bat! може да даде шанс на много от своите колеги.

Всъщност почти всички елементи на програмния интерфейс са мащабируеми и могат да бъдат премествани чрез просто преместване от едно място на друго. Например, основната лента с инструменти, която сграбчва левия край, можете да плъзнете изобщо във всяка област на визуалното представяне на пощенския клиент.

Плъзнете и пуснете лентата с инструменти в The Bat!

Друг начин да добавите нови елементи и да ги реорганизирате е елементът от меню Работна зона . Използвайки този падащ списък, можете ясно да определите мястото и формата за показване на всеки компонент от програмния интерфейс.

Отидете в елемента на менюто, за да промените местоположението на елементите в работното пространство на The Bat!

Първата група локални параметри ви позволява да активирате или деактивирате показването на прозорци за автоматично виждане за букви, адреси и бележки. В същото време за всяко такова действие има отделна комбинация от клавиши, която също се показва в списъка.

След това следвайте настройките за цялостното оформление на елементите в прозореца. Като направите само няколко кликвания тук, можете напълно да промените оформлението на компонентите на интерфейса и да добавите нови компоненти.

Особено внимание се отделя на елемента "Toolbar" . Той не само ви позволява да скривате, показвате и също така да променяте конфигурацията на съществуващите панели, но и да създавате напълно нови - персонализирани комплекти инструменти.

Нека да преминем към настройването на лентите с инструменти в The Bat!

Възможно е последното да се използва подпозицията "Конфигуриране" . Тук, в прозореца "Персонализиране на панелите" , от десетките функции в списъка "Действия", можете да създадете свой собствен панел, чието име ще се показва в списъка "Контейнери" .

Панелът за настройка на панела в The Bat!

В същия прозорец в раздела "Горещи бутони" можете да "закачите" уникална комбинация от клавиши за всяко действие.

За да персонализирате външния вид на списъка с писма и самите имейли, трябва да отидете в елемента от менюто "Преглед" .

Отидете на настройките на типа поща в The Bat!

В първата група, състояща се от два параметъра, можем да изберем кои писма да се показват в списъка на електронната кореспонденция, а също така и по какъв критерий да ги подредим.

Елементът "Преглед на вериги" ни позволява да групираме буквите, обединени с общ знак, във веригите за съобщения. Често това може значително да улесни работата с големи обеми кореспонденция.

"Буквено заглавие" е параметър, в който се дава възможност да се определи каква информация за писмото и неговия подател трябва да се съдържа в панела с заглавната част на The Bat! Е, в колоната "Колони от списъка с букви ..." ние избираме колоните, показани при преглеждане на електронни съобщения в папката.

Допълнителните параметри на списъка "Преглед" се отнасят директно до формата за показване на съдържанието на съобщенията. Например тук можете да промените кодирането на получените съобщения, да активирате показването на заглавки директно в тялото на съобщението или да определите използването на конвенционален текстов визуализатор за цялата входяща кореспонденция.

Основни параметри

За да преминете към по-подробен списък с програмните настройки, отворете прозореца "The Bat!" , Разположен под "Properties" - "Settings ..." .

Отидете в пълния списък с настройките The Bat!

Така че групата "Main" съдържа параметрите на клиент за автоматично писане на поща, иконата Display The Bat! в системния панел на Windows и поведение, когато програмата е сведена до минимум / затворена. Освен това има някои настройки за интерфейса "Bat", както и елемент за активиране на сигнали за дата на раждане за членовете на вашата адресна книга.

Основната част от настройките в The Bat!

В секцията "Система" можете да промените местоположението на директорията за електронна поща в дървовидния файл на Windows. В тази папка The Bat! съхранява всичките си общи настройки и настройки на пощенската кутия.

Системни настройки на пощенския клиент The Bat!

Има и опции за архивиране на съобщения и потребителски данни, както и разширени настройки за бутоните на мишката и звукови сигнали.

Категорията "Програми" служи за инсталиране на конкретни асоциации The Bat! с поддържани протоколи и типове файлове.

Настройките на файловите асоциации в The Bat!

Много полезна функция е "Историята на адресите" . Той ви позволява да наблюдавате напълно кореспонденцията си и да добавяте нови адресати към адресната ви книга.

  1. Просто изберете къде искате да събирате адреси за създаване на история на съобщенията - от входяща или изходяща поща. Маркирайте пощенските кутии за тези цели и кликнете върху бутона "Сканиране на папки" .
    Ние следим кореспонденцията в пощенския клиент The Bat!
  2. Изберете конкретни папки, които да сканирате, и кликнете върху "Напред" .
    Избиране на папки за сканиране на историята на съобщенията в The Bat!
  3. След това изберете периода, историята на кореспонденцията, за която искате да запазите, и кликнете върху "Завършване" .
    Изберете период на проследяване за кореспонденция в The Bat! Или премахнете отметката от квадратчето за отметка в прозореца и завършете операцията. В този случай кореспонденцията ще бъде проследена за цялото време, в което се използва кутията.

Разделът "Списък на буквите" съдържа параметри за показване на електронни съобщения и работа с тях директно в списъка с букви The Bat! Всички тези настройки също са представени като подраздели.

Основната категория настройки за списъка с букви в The Bat!

В коренната категория можете да промените формата на заглавията на съобщенията, някои опции за външен вид и функционалност на списъците.

Разделът "Дата и час" , както може да предположите, служи за персонализиране на показването на текущата дата и час в списъка на The Bat! Letters или по-скоро в колоните " Received" и "Created" .

Настройките за дата и час в The Bat!

Следват две много специфични категории настройки - "Цветни групи" и "Режими на гледане" . С помощта на първия потребител може да се задават уникални цветове в списъка за пощенски кутии, папки и отделни букви.

Категорията "Таблички" е предназначена за създаване на ваши собствени раздели с букви, избрани според определени критерии.

Създаване на раздели в настройките на The Bat!

Най-интересната под-позиция в " Списък на пощата " е "Mail Ticker" . Тази функция е малка линия, разположена върху всички прозорци на системата. Показва данни за непрочетените съобщения в пощенската кутия.

Настройки на пощенските кутии в The Bat!

В падащия списък "Показване на MailTicker (TM)" можете да изберете режимите за показване на линиите в програмата. Същият раздел ви позволява да посочите кои букви от кой приоритет, от кои папки и с какъв ограничителен период ще се показват в линията ticker Line Mailer. Тук появата на такъв интерфейсен елемент е напълно персонализирана.

Разделът "Тагове на букви" е предназначен за добавяне, промяна и премахване на отличителни етикети с букви.

Параметри на маркерите в The Bat!

В допълнение, появата на тези маркери е напълно персонализирана тук.

Друга и доста голяма група от параметри е "Редактор и преглед на буквите" . Това съдържа настройките на редактора на съобщения и зрителя на съобщения.

Настройките на редактора и зрителя на буквите в The Bat!

Няма да отидем по-надълбоко във всеки елемент от тази категория параметри. Забелязваме само, че в раздела "Визуализация и редактор на букви" можете да персонализирате външния вид на всеки елемент в редактора и съдържанието на входящите съобщения.

Персонализирайте елементите на буквите в The Bat!

Просто поставете курсора върху обекта, от който се нуждаем, и променете неговите параметри, като използвате инструментите по-долу.

Тогава следва секцията за настройки, която всеки потребител, The Bat - "Extension Modules" определено трябва да се запознае с. Главният раздел в тази категория съдържа списък с приставки, интегрирани в пощенския клиент.

Основната страница на настройките на разширения модул в пощенския клиент The Bat!

За да добавите нов модул към списъка, кликнете върху бутона "Добавяне" и намерете съответния TBP файл в прозореца на Explorer, който се отваря. За да премахнете един и същ плъгин от списъка, просто го изберете от този раздел и кликнете върху "Изтриване" . Е, бутонът "Конфигуриране" ще ви позволи да отидете директно в списъка с параметри на избрания модул.

Можете да конфигурирате работата на приставките като цяло с помощта на под-позиции от главната категория "Защита срещу вируси" и "Защита срещу спам" . Първата съдържа същата форма за добавяне на нови модули към програмата и ви позволява да определите кои букви и файлове трябва да бъдат сканирани за вируси.

Параметри на антивирусните модули в The Bat!

Тук се определят и действия, когато се открият заплахи. Например, след откриването на вирус плъгинът може да заздрави заразените части, да ги изтрие, да изтрие цялото съобщение или да го изпрати в карантинната папка.

Разделът "Защита срещу спама" ще ви бъде полезен, когато използвате няколко разширителни модула, за да премахнете нежеланите имейли от вашата пощенска кутия.

Раздел за анти-спам настройки в The Bat!

В допълнение към формуляра за добавяне на нови антиспам приставки към програмата, тази категория настройки съдържа параметри за работа с букви, в зависимост от присъдената им рейтинг. Самият рейтинг е число, чиято стойност варира в рамките на 100.

По този начин можете да увеличите продуктивната работа на няколко разширителни модула, за да се предпазите от спам.

Следващият раздел "Приложени настройки за защита на файла" ви позволява да определите кои прикачени файлове да бъдат забранени автоматично да се отварят и кои от тях могат да се разглеждат без предупреждение.

Настройки за сигурност за прикачени файлове в The Bat!

В допълнение, настройките за предупреждения могат да се променят при отваряне на файлове с разширенията, които сте задали.

И последната категория "Други опции" съдържа няколко подкатегории за конкретната конфигурация на пощенския клиент The Bat.

категория

Така че в главния раздел на тази категория можете да конфигурирате показването на лентата за бърз отговор в някои функционални прозорци на програмата.

Други раздели се използват за управление на таблици за преобразуване, използвани за четене на букви, за създаване на потвърждения за различни действия, за добавяне на формуляри за заявки и за създаване на нови клавишни комбинации.

Има и раздел "SmartBat", в който можете да конфигурирате вградения в The Bat! текстов редактор.

Настройване на текстовия редактор SmartBat в The Bat!

Е, окончателният списък на раздела "Анализатор на входящата поща" ви позволява да конфигурирате в подробности анализатора за кореспонденция.

Настройки на мастилено-анализатор в клиента The Bat!

Този компонент на пощенския клиент се групира по папки и сортира големи обеми съобщения от определени получатели. Директно в настройките се регулират параметрите на графика за стартиране на анализатора и каталогизирането на филтрираните съобщения.

Като цяло, въпреки изобилието от различни параметри в The Bat!, Абсолютно не е нужно да разбирате абсолютно всички от тях. Достатъчно е просто да знаете къде можете да настроите тази или онази функция на програмата.