Мениджърът на браузърите от Yandex е създаден за следната цел: да контролира настройките на браузърите и да ги запазва, като не позволява на външни лица да правят промени. Навън, в този случай, могат да бъдат програми, системи и т.н. Следователно мениджърът има право да следи кой браузър и търсене е инсталиран по подразбиране, коя начална страница, а също и дали приложението има достъп до хост файла. Въпреки това, някои потребители на този софтуер не задоволяват и дори досаждат със своите изскачащи прозорци със съобщения. След това ще разберем как да премахнете мениджъра на браузъра.

Деинсталирането на браузърен мениджър

Ако потребителят иска да деинсталира този софтуер с помощта на стандартни инструменти за Windows, тогава може да не работи за него. Нека да разгледаме няколко възможности за премахване на ненужна програма. Ще изтрием мениджъра ръчно, както и с помощта на допълнителни помощници.

Прочетете още: Как да се отървете от Yandex Browser Manager

Метод 1: Ръчно отстраняване

 1. Първо трябва да излезете от браузъра. За да направите това, потърсете иконата на това приложение в тавата, след което кликнете с десния бутон и изберете "Изход" .
 2. Излезте от браузъра в таблата

 3. Сега трябва да премахнете мениджъра от авторите, ако е там. Следователно, стартирайте услугата "Run" , просто като натиснете "Win" и "R" . В лентата за търсене въведете msconfig и кликнете върху "OK" .

  Отварянето на конфигурациите в командата се изпълнява

  В резултантния прозорец отворете раздела "Стартиране" и кликнете върху посочената връзка.

  При конфигурации се отваря автоматично

  Стартира "мениджърът на задачите". В списъка потърсете софтуера, който искаме да премахнем. Кликнете с десния бутон върху него и изберете "Забрани" .

 4. Премахване на мениджъра на браузъра от автоматичното създаване на резервно копие

 5. Сега можем да продължим с премахването на мениджъра. Отворете "Моят компютър" и в горната част търсим иконата "Изтриване на програмата" .

  Отворете програмите за деинсталиране през моя компютър

  Кликнете с десния бутон върху Мениджъра на браузъра и кликнете върху "Изтриване" .

 6. Премахване на мениджъра на браузъра чрез Windows

 7. Следващият краен етап е подходящ за тези, които не използват други програми от Yandex (включително браузъра). Първо, трябва да отидете в "Редактор Registry" с помощта на "Win" и "R" и да напишете regedit .

  Отворете редактора на системния регистър, като използвате командата execute

  В прозореца, който се показва, кликнете веднъж върху "Моят компютър" и натиснете "Ctrl" и "F" . В лентата за търсене задайте "yandex" и кликнете върху "Find" .

  Търсене в редактора на системния регистър

  Сега изтрийте всички клонове на системния регистър, които са свързани с Yandex.

  Премахване на клонове в регистъра, свързан с Yandex

  Можете да повторите търсенето отново, за да проверите дали всичко е изчезнало.

 8. След това трябва да рестартирате компютъра.

Прочетете повече: Как да рестартирате Windows 8

Метод 2: Деинсталиране, като използвате допълнителен софтуер

Ако първият начин за деинсталиране на мениджъра е неуспешен или ако има някакви проблеми, трябва да използвате допълнителни ресурси. Това означава, че трябва да изтеглите софтуер, който може да се отърве от браузърен мениджър. Следващата статия просто говори за това как да направите това Revo Uninstaller ,

Прочетете още: Как да премахнете деинсталираната програма от компютъра

Също така ви съветваме да се запознаете с други приложения, които ще ви помогнат да премахнете мениджъра.

Урокът: 6 най-добри решения за пълно премахване на програми

Горните методи ще ви помогнат да почистите компютъра си от мениджъра на браузъра и вече да не бъдете разсеяни от неговите натрапчиви известия.