Едно от нововъведенията, които Windows Vista донесе с нея, беше страничната лента с малки визуални помощни средства - приспособления за различни цели. В статията по-долу ще ви кажем дали е възможно да се възстанови страничната лента за Windows 7 и дали трябва да се направи.

Общ преглед на страничната лента

Някои потребители оценяват удобството на тази функция, но повечето хора не харесват тази опция, а в Windows 7 приложението Sidebar е преобразувано от програмистите на Microsoft в набор от притурки, които се поставят на работния плот .
Притурки за настолни компютри вместо страничната лента на Windows 7
Уви, тази промяна също не помогна - след няколко години Microsoft открива уязвимост в този елемент, която причинява пълното му преустановяване, а в най-новите версии на операционната система корпорацията Redmond изоставя Sidebar и техните наследници-джаджи.

Въпреки това, много хора харесват както притурките, така и страничната лента: този елемент разширява функционалността на операционната система или прави използването му по-удобно. Ето защо, независими разработчици са влезли в бизнеса: има алтернативни опции в страничната лента за Windows 7, както и притурки, които могат да се използват без посочения компонент чрез съответния елемент в контекстното меню на работния плот .

Върнете страничната лента на Windows 7

Тъй като вече не е възможно този компонент да се използва чрез официалния метод, ще трябва да използвате решение на трета страна. Най-функционален от тях е безплатен продукт, наречен 7 Sidebar. Приложението е изключително лесно и удобно - това е притурка, която включва функциите на страничната лента.

Стъпка 1: Инсталирайте 7 страничната лента

Инструкциите за изтегляне и инсталиране са както следва:

Изтеглете 7 Sidebar от официалния сайт

 1. Следвайте връзката по-горе. На страницата, която се отваря, намерете блока „Изтегляне“ в менюто вляво. Думата "Изтегли" в първия абзац на блока е връзка за изтегляне на 7 Sidebar - кликнете върху нея с левия бутон на мишката.
 2. Изтеглете 7 Sidebar, за да върнете страничната лента на Windows 7

 3. След като изтеглянето приключи, отидете в директорията с изтегления файл. Моля, имайте предвид, че той е във формат GADGET - това разширение принадлежи на притурки на работния плот на трети страни за Windows 7. Кликнете два пъти върху файла.
  Стартирайте инсталацията на 7 страничната лента, за да върнете Windows 7 страничната лента
  Ще се появи предупреждение за защита - кликнете върху „Инсталиране“ .
 4. Инсталирайте 7 страничната лента, за да се върнете към страничната лента на Windows 7. t

 5. Инсталацията отнема не повече от няколко секунди, след което страничната лента ще се стартира автоматично.

Връщане на страничната лента на Windows 7 с помощта на 7 страничната лента

Стъпка 2: Работа с 7 страничната лента

Страничната лента, представена от притурката за 7 страничната лента, не само копира външния вид и възможностите на този компонент в Windows Vista, но и добавя много нови функции. Те могат да бъдат намерени в контекстното меню на елемента: задръжте курсора върху панела и щракнете с десен бутон.
Контекстно меню 7 Странична лента за връщане на страничната лента на Windows 7
Сега разгледайте всеки елемент по-подробно.

 1. Функцията на елемента "Добавяне на притурка" е очевидна - изборът започва със стандартния Windows 7 диалог за добавяне на елементи от страничната лента;
 2. Притурки за настолни компютри вместо страничната лента на Windows 7

 3. Опцията “Window Manager” е по-интересна: нейното активиране включва странична лента с отворени заглавки на прозорци, между които можете бързо да превключвате;
 4. Window Manager 7 Странична лента за връщане на страничната лента на Windows 7

 5. Елементът „Показване винаги“ фиксира страничния панел, което го прави видим при всякакви условия;
 6. Показване на 7 страничната лента винаги за връщане към страничната лента на Windows 7. t

 7. Ще говорим за настройките на приложението малко по-долу, но за сега нека разгледаме последните две опции, "Close 7 Sidebar" и "Hide All Gadgets" . Те изпълняват почти същата задача - скриват страничната лента. В първия случай компонентът се затваря напълно - за да го отворите, трябва да извикате контекстното меню на "Desktop" , да изберете "Gadgets" и ръчно да добавите компонента към главния екран на Windows.
  Показване на 7 страничната лента, за да се върне страничната лента на Windows 7
  Втората опция просто деактивира показването на панела и притурки - за да ги върнете обратно, отново използвайте елемента "Gadgets" от контекстното меню на "Desktop" .

Програмата работи отлично с двата притурки от системата и от трети страни. Как да добавите притурка на трети страни в Windows 7, можете да научите от статията по-долу.

Още подробности: Как да добавите притурка в Windows 7

Стъпка 3: Настройки на страничната лента

Елементът за настройка на контекстното меню на страничната лента съдържа разделите „Местоположение“ , „Дизайн“ и „За“ . Последният показва информация за компонента и не е много полезен, докато първите две включват опции за фина настройка на външния вид и поведението на страничната лента.
7 Настройки на страничната лента за връщане към страничната лента на Windows 7
Настройките за местоположение ви позволяват да изберете монитор (ако има няколко), страната на местоположението и ширината на панела, както и да се показват на работния плот или когато преминете с мишката.
7 Опции за разположение на страничната лента за връщане към страничната лента на Windows 7
Разделът Дизайн отговаря за задаването на групирането и свързването на притурки, прозрачността и превключването между няколко раздела с различни групи притурки.
Опции за външен вид 7 Странична лента за връщане на страничната лента на Windows 7

7 отстраняване на страничната лента

Ако по някаква причина трябва да премахнете 7 страничната лента, можете да го направите по следния начин:

 1. Обадете се на прозореца "Притурки" и го намерете "7 странична лента" . Кликнете с десния бутон върху него и изберете „Изтриване“.
 2. Започнете да деинсталирате 7 страничната лента в Windows 7

 3. В прозореца за предупреждение кликнете и върху „Изтриване“.

Продължете да деинсталирате 7 страничната лента в Windows 7

Елементът ще бъде изтрит без следа в системата.

заключение

Както можете да видите, все още можете да върнете страничната лента в Windows 7, макар и с помощта на инструмент на трета страна.