Легендарният Skype се превърна в пионер сред програмите за съобщения и видео разговори. За пръв път се появява в тази ниша и задава тон на своите конкуренти, включително на мобилни устройства. Каква е разликата между Skype и други приложения за Messenger? Нека да разбера!

Чатове и конференции

Skype за PC е известно главно поради способността да организирате чат с един или повече потребители. Тази функция мигрира и към версията за Android.
Чат със Skype
В новите версии на Skype стана още по-удобно да се комуникира - беше добавена възможността да се записват аудио съобщения.
Изпратете Skype съобщение до Skype

повиквания

Традиционната функция на Skype е да осъществява повиквания през интернет, а не само. Версията за Android в това отношение е почти същата като версията за настолни компютри.
Панел за обаждания в Skype
Възможността за създаване и групови конференции е налице - просто изберете правилните потребители в списъка с контакти. Единствената разлика от по-старата версия е интерфейсът, по-фокусиран върху използването на "смартфона". за разлика от Viber , Skype не може да бъде инсталиран като заместител на обикновен разговор.

ботове

Следвайки колегите си в магазина, разработчиците на Skype добавиха към приложенията ботове - събеседници с изкуствен интелект, за различни задачи.
Ботове Skype
Един достъпен списък вдъхва уважение и постоянно се допълва - всеки ще намери подходящ.

моменти

Интересна функция, която отразява мултимедийните статуси WhatsApp , са "Моменти" . Тази опция ви позволява да споделяте снимки с приятелите си или късометражни филми, които заснемат един или друг момент от живота си.
Skype Moments
За удобство на потребителите, в съответния раздел бе публикуван кратък видеоклип за тренировка.
Обучение Mideo на Skype мигове

Емотикони и анимация

Всеки от популярните мигновени пратеници (например, телеграма ) има свой набор от емотикони и стикери, често уникални за тази програма.
Smilies Skype
Стикерите от Skype са GIF анимация със звук: кратък клип под формата на откъси от филми, анимационни филми или сериали, както и фрагменти от песни на известни художници, които могат да изразят своето настроение или реакция към събитието. Приятно и наистина необичайно допълнение.
Skype анимации

Обажда се извън интернет

Обажданията до фиксирани и конвенционални мобилни телефони, които не поддържат VoIP телефония, са изобретение на разработчиците на Skype.
Пари за Skype сметка
Необходимо е само да се попълни сметката - а дори и липсата на интернет не е проблем: можете да се свържете с любимите си хора без проблеми.

Прехвърлете снимки, видеоклипове и местоположения

С Skype можете да споделяте снимки, видеоклипове или да им изпращате координатите на вашето местоположение.
Прехвърляне на файлове в Skype
Неприятна особеност на новите версии на Skype е прехвърлянето на изключително мултимедия - Word документи или архиви няма да бъдат предавани.

Вградено търсене в интернет

Microsoft внедри Skype функцията за търсене в Интернет - както информация, така и снимки.
Търсене в интернет Skype
Удобно решение бяха добавките - търсенето в отделна услуга (например YouTube), откъдето можете веднага да споделите намерените.
Споделете на
За потребителите тази опция е позната от Viber - приятно е, че създателите на Skype отчитат новите тенденции.

Персонализация

Новите версии на Skype имат разширени опции за персонализиране на външния вид на приложението за вас. Например, светлите и тъмните теми на приложението вече са на разположение.
Изберете тема на Skype
Тъмната тема е полезна за кореспонденция през нощта или за устройства с AMOLED екрани. В допълнение към глобалната тема, можете също така да персонализирате цвета на съобщенията.
Изберете цвета на Skype
За съжаление, докато палитрата е лоша, в крайна сметка наборът от цветове със сигурност ще бъде разширен.

достойнство

  • Напълно на руски език;
  • Безплатна функционалност;
  • Богати възможности за персонализация;

недостатъци

  • Новите функции се предлагат само в най-новите версии на Android;
  • Ограничения при прехвърлянето на файлове.

Skype е истински патриарх сред програмите за незабавни съобщения: само ICQ се поддържа от по-стари. Разработчиците на приложението взеха предвид съвременните реалности - повишена стабилност, удобен интерфейс, добавена функционалност и собствени чипове, правейки Skype достоен конкурент на Viber, WhatsApp и Telegram.

Изтеглете Skype безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин