Често, специални списания и книги, където се намират схемите за бродиране, предлагат малка селекция от изображения, които не са подходящи за всички потребители. Ако трябва да създадете своя собствена схема чрез трансформиране на определено изображение, препоръчваме да използвате програмите, списъкът, който сме взели в тази статия. Нека разгледаме подробно всеки представител.

Създател на шаблони

Работен поток бе приложен в Pattern Maker по такъв начин, че дори неопитен потребител може веднага да започне да създава своя собствена електронна схема на бродерия. Този процес започва с настройката на платното, има няколко опции тук, с които се избират подходящи цветове и размери на мрежата. Освен това има подробна корекция на цветовата палитра, използвана в проекта, и създаването на надписи.

Инструменти за бродерия

Допълнителни действия се извършват в редактора. Тук потребителят може да направи промени в завършената схема, като използва няколко инструмента. Има различни видове възли, шевове и дори мъниста. Техните параметри се променят в специално предназначени прозорци, където има малък брой различни опции. Създателят на шаблони понастоящем не поддържа разработчици, което се вижда от доста остарялата версия на програмата.

Изтегляне на Pattern Maker

Стич изкуство лесно

Името на следващия представител говори за себе си. Stitch Art Easy ви позволява лесно и бързо да превърнете желаното изображение в схема за бродиране и веднага да изпратите готов проект за печат. Изборът на функции и настройки не е особено голям, но е налице доста удобен и добре изпълнен редактор, при който формата на схемата се променя, правят се някои корекции и корекции.

Стич изкуство лесно

От допълнителните функции искам да отбележа една малка таблица, която изчислява потреблението на материал за даден проект. Тук се определя размерът на чилето и неговата цена. Самата програма изчислява разходите и разходите за една схема. Ако трябва да конфигурирате нишката, вижте съответното меню, има няколко полезни конфигурационни инструмента.

Изтегляне Стич Art Easy

EmbroBox

EmbroBox е проектирана като един вид майстор на създаването на шаблони за бродерии. Основният процес на работа по проекта е фокусиран върху посочването на определена информация и настройването на настройките в съответните редове. Програмата предлага на потребителите разнообразни възможности за калибриране на платно, конци и кръстосани бодове. Има малък вграден редактор и самата програма е оптимизирана перфектно.

Редактиране на EmbroBox

Една схема поддържа само определен набор от цветове, във всеки подобен софтуер се установява индивидуално ограничение, най-често е палитра от 32, 64 или 256 цвята. EmbroBox има вградено меню, в което потребителят ръчно настройва и редактира използваните цветове. Особено ще помогне в тези схеми, където изображенията използват напълно различни нюанси.

Изтегляне на Embrobox

STOIK Стич Създател

Последният представител в нашия списък е прост инструмент за превръщане на схема за бродиране в снимка. STOIK Стич Създател предоставя на потребителите основен набор от инструменти и функции, които могат да бъдат полезни при работа по проект. Програмата се разпространява срещу заплащане, но пробна версия може да се изтегли безплатно на официалния сайт.

Редактиране на изображения STOIK Стич Създател

Изтеглете STOIK Стич Създател

В тази статия разглобихме няколко представители на софтуер, предназначени единствено за изчертаване на диаграми на бродерия от необходимите изображения. Трудно е да се изяснят всяка една идеална програма, всички са добри по свой начин, но те също имат определени недостатъци. Във всеки случай, ако софтуерът се разпространява на такса, препоръчваме ви да се запознаете с неговата демонстрация преди да го закупите.