Създаването на образ на нови дрехи сега се осъществява в специални програми. Те осигуряват всички необходими инструменти и функции. Някои се фокусират върху работата с професионалисти, а други обхващат по-широка аудитория. В тази статия избрахме няколко представители на този софтуер. Нека да ги разгледаме по-отблизо.

грация

"Грейс" събира не само стандартния редактор, но и няколко различни допълнения. Например, той разполага с управление на производството или оформления, но тези инструменти се отварят само след закупуване на пълната версия. В процеса можете да направите дизайн, конструкция и моделиране.

Редакторът на "Грация"

Проектът се създава чрез съветника. От потребителя трябва само да маркирате необходимите параметри и да превключвате между прозорците. След създаването, редакторът се стартира, където се контролира алгоритъмът. В допълнение към стандартните инструменти има голям брой оператори, които се добавят чрез отделно меню.

Изтегляне Грация

Леко

Леко предлага няколко режима на работа, като всяка от тях има уникален набор от функции и инструменти. Първо изберете оригиналните характеристики на размерите, определете типа на модела, след това създайте модел и преместете се в редактора, което ви позволява да изпълните основни операции.

Редактиране на Dimensional Characteristics на Леко

Потребителят е в състояние да редактира напълно модела, да управлява алгоритми, да използва каталога на моделите. Интерфейсът може да изглежда малко по-труден за начинаещ, но програмата е изцяло на руски, което ще ви помогне да се чувствате комфортно в него. Leko се разпространява безплатно и може да бъде изтеглено от официалния сайт.

Изтеглете Леко

REDCAFE

Сега помислете за представител, идеален за начинаещи. RedCafe няма много функции, само най-необходимите за проектиране, а интерфейсът е направен в най-проста и удобна форма. Редакторът се изпълнява доста просто, той съдържа само няколко от най-необходимите инструменти.

Базата данни на скриптове RedCafe

Недостатъкът на програмата е платеното разпределение и много строго ограничаване на безплатната версия. Неговите собственици не могат да записват проекти и да ги изпращат за печат. Този подход задължава разработчиците да използват сайт, където спестяването и печатането се извършват през персоналния кабинет на потребителя.

Изтегляне на RedCafe

Студио Силует

Собствениците на режещия плотер Silhouette Cameo, препоръчваме да използвате официалната програма на разработчиците, която е подходяща и за моделиране на облеклото. Има голям брой безплатни шаблони и детайли, както и прост редактор, в който са създадени цифрите.

Вграден Студен магазин Силует

Студио Silhouette е подходящо само за собствениците на режещи плотери, тъй като не е възможно да се запише проекта във формат на изображението или да се изпрати директно към принтера. Поради това завършеният модел може да бъде изрязан само с помощта на устройството.

Свали Студио Силует

PatternViewer

Последният в нашия списък е програмата PatternViewer. Функционалността му се фокусира върху моделирането на дрехи на готови модели. В пробната версия има само няколко, но това е достатъчно за запознаване. След закупуването на допълнителни блокове ще бъдат отворени повече бланки.

Отпечатване на проект PatternViewer

Изтегляне на PatternViewer

Това по никакъв начин не са всички програми, които се използват за симулиране на дрехи. В необятността на интернет има много голям брой от тях. Опитахме се да изберем най-подходящите представители с техните уникални функции и инструменти.

Прочетете още: Технически чертожен софтуер