Сега на потребителите се предлагат много софтуерни симулатори, които обещават да преподават сляпа десет пръста метод за набиране на клавиатурата за кратко време. Всички те имат своя собствена уникална функционалност, но в същото време са еднакви един с друг. Всяка такава програма предлага обучение на различни групи потребители - малки деца, ученици или възрастни.

В тази статия ще анализираме няколко представители на клавиатурни симулатори и вие избирате този, който най-много ще ви хареса и ще бъде най-ефективният при изучаването на клавиатурата.

MySimula

MySimula - абсолютно безплатна програма, която има два режима на работа - единичен и многопотребителски. Това означава, че можете да научите сами себе си и няколко човека на един и същ компютър, просто като използвате различни профили. Общо има няколко секции и в тях има нива, всяка от които се различава в различна сложност. Можете да преминете през един от трите предложени езикови курса.

Учебната среда на MySimula

По време на упражненията винаги можете да следвате статистическите данни. Изхождайки от него, симулаторът създава нов алгоритъм за обучение, като обръща повече внимание на проблемни ключове и възможни грешки. Благодарение на това обучението става още по-ефективно.

Изтеглете софтуера MySimula

RapidTyping

Този симулатор на клавиатурата е подходящ за училище и домашна употреба. Режим "Учител" ви позволява да създавате групи от потребители, да редактирате и създавате секции и нива за тях. Поддържат се три езика за обучение и нивата ще стават по-трудни за всеки път.

Среда за обучение RapidTyping

Има достатъчно възможности за персонализиране на учебната среда. Можете да редактирате цветове, шрифтове, език на интерфейса и звуци. Всичко това помага да настроите обучението на себе си, така че по време на упражнението да няма дискомфорт. RapidTyping може да се изтегли безплатно, дори и за версията за много потребители, не е нужно да плащате нито стотинка.

Изтегляне на RapidTyping

TypingMaster

Този представител се различава от останалите в присъствието на забавни игри, които също преподават бързия начин на печат върху клавиатурата. Като цяло има три от тях и в течение на времето те стават по-сложни. В допълнение, заедно със симулатора е инсталирана притурка, която брои броя на въведените думи и показва средната скорост на печат. Подходящ за тези, които искат да следват резултатите от обучението.

Пробната версия може да се използва за неограничен брой дни, но разликата от пълната версия е наличието на реклама в главното меню, но не пречи на обучението. Струва си да се обърне внимание на факта, че програмата е на английски език и курсът е само на английски език.

Изтеглете софтуер TypingMaster

VerseQ

VerseQ - не прибягва до метода на обучение на шаблона, а текстът, който трябва да въведете, варира в зависимост от обучаемия. Той изчислява своите статистически данни и грешки, въз основа на които се събират нови алгоритми за обучение. Можете да изберете един от трите езици за обучение, всеки от които има няколко нива на сложност, ориентирани към начинаещи, напреднали потребители и професионалисти, съответно.

Обичайното ниво на VerseQ

Можете да регистрирате няколко потребители и да не се страхувате, че някой друг ще вземе обучението ви, защото при регистрацията можете да зададете парола. Преди да научите, препоръчваме Ви да прочетете предоставената от разработчиците информация. Той обяснява основните правила и принципи за изучаване на слепия метод на отпечатване върху клавиатурата.

Изтеглете софтуера VerseQ

Bombin

Тези представителни клавишни симулатори са предназначени за деца от по-млада и средна възраст, подходящи за учебни или групови уроци, тъй като разполагат с вградена система за състезания. За преминаване на нивата ученикът получава определен брой точки, след което всичко се показва в статистиката и се изграждат най-добрите студенти.

Клавиатура за бомбина

Можете да изберете курс по руски или английски, а учителят, ако има такъв, може да следи правилата на нивата и, ако е необходимо, да ги промени. Детето може да настрои профила си - да избере изображение, да определи име и също така да активира или деактивира звуците при преминаване на нивата. А благодарение на допълнителните текстове можете да променяте уроците.

Изтегляне на програма Бомбина

Само на клавиатурата

Един от най-популярните представители на клавишни симулатори. Всеки, който поне по някакъв начин се интересуваше от подобни програми, чуваше за соло на клавиатурата. Симулаторът предлага избор от три курса - английски, руски и цифров. Във всеки от тях има около стотина различни урока.

Само на клавиатурата

В допълнение към самите уроци, потребителят показва разнообразна информация за служителите на компанията за разработчици, разказва различни истории и обяснява правилата за преподаване на сляпата методика за писане с десет пръста.

Изтеглете софтуера Solo на клавиатурата

сила

Stamina е безплатен клавиатурен симулатор, който има две курсове за обучение - руски и английски. Налице са няколко режима на обучение, всяка от които се различава по сложност. Има основни уроци, упражнения за изучаване на комбинации от букви, цифри и символи, както и специално обучение от Валери Дернов.

Начало и край на класовете в програмата Stamina

След като завършите всеки урок, можете да сравнявате статистическите данни, а по време на обучението можете да включите музиката. Има възможност да се наблюдава напредъкът на класовете, да се оцени тяхната ефективност.

Изтеглете софтуера Stamina

Това е всичко, което бих искал да кажа за представителите на симулаторите на клавиатури. Този списък включва платени и безплатни програми, насочени към деца и възрастни, осигуряващи техните уникални функции и алгоритми за учене. Изборът е страхотен, всичко зависи от вашите желания и нужди. Ако симулаторът е като и имате желание да научите бърз печат, резултатът със сигурност ще бъде.