Ако снимате филм, клип или карикатура, вие почти винаги трябва да изговаряте героите и да добавяте друг музикален съпровод. Такива действия се извършват с помощта на специални програми, чиято функционалност включва възможността за записване на звук. В тази статия сме избрали за вас няколко представители на такъв софтуер. Нека да ги разгледаме по-подробно.

Movavi видео редактор

Първият в нашия списък е видео редакторът от Movavi. Тази програма съдържа много полезни функции за редактиране на видео, но сега се интересуваме само от възможността да записваме звук и тя присъства тук. На лентата с инструменти има специален бутон, върху който ще се отвори нов прозорец, където ще трябва да конфигурирате няколко параметъра.

Персонализиране на гласовия запис в Movavi Video Editor

Разбира се, Movavi Video Editor не е подходящ за професионални студенти, но е достатъчно за аматьорски звукозапис. Потребителят трябва само да посочи източника, да зададе необходимото качество и да настрои силата на звука. Завършеният аудио запис ще бъде добавен към съответната линия на редактора и може да бъде редактиран, да се прилагат ефекти, да се нарязват на парчета и да се променят настройките за сила на звука. Movavi Video Editor се разпространява срещу заплащане, но безплатна пробна версия е на разположение на официалния сайт за разработчици.

Изтегляне на Movavi Video Editor

VirtualDub

След това ще разгледаме друг графичен редактор, това ще бъде VirtualDub. Тази програма е напълно безплатна и предоставя огромен брой различни инструменти и функции. Също така има способността да записва звук и да го наслоява по видео.

Главен прозорец на VirtualDub

Освен това, си струва да се отбележи, че има голям брой различни аудио настройки, които определено ще бъдат полезни за много потребители. Записването е съвсем проста. Трябва само да кликнете върху конкретен бутон и създадената песен автоматично ще бъде добавена към проекта.

Изтегляне на VirtualDub

Мулти контрол

Ако работите с анимация по кадър и създавате карикатури, които използват тази технология, можете да изговорите готовия проект с помощта на програмата MultiPult. Основната й задача е да създава анимация от готови изображения. Има всички необходими инструменти за това, включително записа на звука.

Работно пространство MultiPult

Не всичко е толкова розово, тъй като няма допълнителни настройки, песента не може да бъде редактирана и само един аудио запис е добавен за един проект. "MultiPult" се разпространява безплатно и се предлага за изтегляне на официалния сайт на разработчика.

Изтегляне на MultiPult

плам

Последният в нашия списък е цифровата аудио работна станция Ardor. Неговото предимство пред всички предишни представители е, че целта му е съсредоточена точно върху работата със звука. Ето всички необходими настройки и инструменти, за да постигнете чудесен звук. В един проект можете да добавите неограничен брой песни с вокали или инструменти, те ще бъдат разпространявани в редактора, а също и налични за групиране, ако е необходимо.

Редактор на множество песни Ардор

Преди началото на гласовото действие, най-добре е да внесете видеоклипа в проекта, за да опростите самия процес. Той също така ще бъде добавен към редактора на няколко реда като отделен ред. Използвайте разширени настройки и опции, за да намалите звука, да я изчистите и да подрежете видеоклипа.

Изтеглете Ардор

В тази статия не се събират всички подходящи програми, защото на пазара има много видео и аудио редактори, които ви позволяват да записвате звук от микрофона, като по този начин създавате глас, който се занимава с филми, клипове или карикатури. Опитахме се да изберете за Вас разнообразен софтуер, който да отговаря на различни групи потребители.