По време на работата на операционната система, инсталирането и премахването на различни софтуерни програми, се генерират различни грешки на компютъра. Няма такава програма, която да разреши всички възникнали проблеми, но ако използвате няколко от тях, можете да нормализирате, оптимизирате и ускорявате компютъра. В тази статия ще разгледаме списъка с представители, предназначени да намерят и да поправят грешки на компютъра.

Виктория

Ако трябва да направите пълен анализ и корекция на грешките на твърдия диск, не можете да правите без допълнителен софтуер. Софтуерът Victoria е идеален за тази задача. Функционалността му включва: основен анализ на устройството, SMART данни на устройството, проверка за четене и пълно изтриване на информация.

Работете в програмата Виктория

За съжаление, Виктория не разполага с интерфейса на руския език и сама по себе си е трудно, което може да доведе до редица трудности за неопитни потребители. Програмата се разпространява безплатно и се предлага за изтегляне на официалния сайт, но подкрепата й е прекратена през 2008 г., така че не е съвместима с новите 64-битови операционни системи.

Изтеглете Виктория

Разширено системно обслужване

Ако след известно време системата започне да работи по-бавно, това означава, че има допълнителни записи в регистъра, натрупани са временни файлове или се изпълняват ненужни приложения. Подобряването на ситуацията ще помогне на Advanced SystemCare. Ще сканира, ще намери всички проблеми и ще ги реши.

Главен прозорец на програмата Advanced SystemCare

Функционалността на програмата включва: търсене на грешки в системния регистър, нежелани файлове, поправяне на проблеми с интернет, неприкосновеност на личния живот и анализ на системата за злонамерен софтуер. След приключване на проверката потребителят ще бъде уведомен за всички проблеми, които ще се появят в обобщението. След това следвайте корекцията им.

Изтегляне на Advanced SystemCare

MemTest86 +

По време на работата на RAM могат да възникнат различни неизправности в нея, понякога грешките са толкова критични, че стартирането на операционната система става невъзможно. Софтуерът MemTest86 + ще помогне за решаването им. Представя се под формата на разпределение на обувката, записано на всяка среда с минимален обем.

Програма за диагностика на RAM грешки MemTest86 +

MemTest86 + стартира автоматично и веднага започва процеса на проверка на RAM. Има анализ на оперативната памет за възможността за обработка на блокове с информация с различни размери. Колкото по-голяма е вътрешната памет, толкова по-дълго ще бъде тестът. В допълнение, стартовият прозорец показва информация за процесора, обема, скоростта на кеша, модела на чипсета и типа оперативна памет.

Изтеглете MemTest86 +

Витрин Фикс Фикс

Както бе споменато по-горе, докато операционната система работи, регистърът й е запълнен с неправилни настройки и връзки, което води до намаляване на скоростта на компютъра. За анализа и почистването на системния регистър препоръчваме витрина на Registry Fix. Функционалността на тази програма се фокусира върху това, но има и допълнителни инструменти.

Работете в програмата

Основната функция на Vit Registry Fix е да премахнете ненужните и празни регистрационни връзки. Първо, се извършва дълбоко сканиране и след това се почиства. Освен това има инструмент за оптимизиране, който намалява размера на системния регистър, което ще направи системата по-стабилна. Бих искал да спомена още допълнителни функции. Vit Registry Fix ви позволява да архивирате, възстановявате, почиствате диска и деинсталирате приложения

Изтегляне на

jv16 powertools

jv16 PowerTools е комплекс от различни инструменти за оптимизиране на операционната система. Той ви позволява да конфигурирате параметрите за стартиране и да ускорите стартирането на операционната система възможно най-много, за да почистите и коригирате откритите грешки. Освен това има различни инструменти за работа с регистъра и файловете.

Основен прозорец Jv16 PowerTools

Ако сте загрижени за вашата сигурност и поверителност, използвайте Windows Anti-Spyware и изображения. Анти-шпионския софтуер ще премахне цялата частна информация от снимките, включително местоположението по време на снимките и камерите. От своя страна Windows AntiSpyware ви позволява да забраните изпращането на информация до сървърите на Microsoft.

Изтегляне на jv16 PowerTools

Отстраняване на грешки

Ако търсите прост софтуер за сканиране на вашата система за грешки и заплахи за сигурността, тогава Repair Error е идеален за това. Няма допълнителни инструменти или функции, които са най-необходими. Програмата извършва сканиране, показва намерените проблеми и потребителят решава какво да третира, пренебрегва или изтрива.

Грешка при сканиране

Грешка Ремонт сканира системния регистър, сканира приложения, търси заплахи за сигурността и ви позволява да архивирате системата си. За съжаление, тази програма понастоящем не се поддържа от разработчика и липсва руски език, което може да доведе до затруднения за някои потребители.

Изтегляне на грешки

Rising PC Doctor

Последният в нашия списък е Rising PC Doctor. Този представител е разработен така, че напълно да защитава и оптимизира операционната система. Той има инструменти, които предотвратяват достъпа на троянски коне и други злонамерени файлове на компютъра.

Rising PC Doctor Визуализация

В допълнение, тази програма определя различни уязвимости и грешки, позволява да управлявате работещите процеси и приставки. Ако трябва да премахнете личната информация от браузърите, Rising PC Doctor ще извърши това действие само с едно кликване. Софтуерът напълно се справя със задачата си, но има един много сериозен недостатък - PC Doctor не се разпространява в нито една от страните освен Китай.

Изтеглете

Днес разгледахме списък със софтуер, който ви позволява да извършвате коригиране на грешки и оптимизиране на системата по различни начини. Всеки представител е уникален и функционалността му е съсредоточена върху конкретно действие, така че потребителят трябва да реши конкретен проблем и да избере конкретен софтуер или да изтегли няколко програми за решаването му.