Промяна на формата на музиката - прекодиране (конвертиране) на музикален файл.
Целите за промяна на формата на музиката са различни: от намаляване на размера на файла до адаптиране на формата към различни устройства за възпроизвеждане.

Програмите за промяна на формата на музиката се наричат ​​конвертори и, освен директното конвертиране, могат да изпълняват и други задачи, например цифровизация на музикални компактдискове.
Нека разгледаме няколко подобни програми.

Студио за DVDVideoSoft безплатно

Главен прозорец на DVDVideoSoft Free Studio

DVDVideoSoft Free Studio е огромна колекция от програми. В него, освен софтуер за конвертиране на музика, включени програми за изтегляне, запис и редактиране на мултимедийни файлове.

Изтеглете DVDVideoSoft Студио безплатно

Freemake аудио конвертор

Главен прозорец Freemake аудио конвертор

Един от най-простите преобразуватели. Целият процес се извършва чрез натискане на двойка бутони. Програмата е напълно безплатна, с минимално количество маркетинг.
Позволява ви да комбинирате всички албуми в една голяма песен.

Изтегляне на Freemake Audio Converter

Convertilla

Главният прозорец на Convertilla

Друг прост конвертор. Поддържа голям брой формати и се разпространява безплатно.
Convertilla има функцията за конвертиране на файлове за конкретно устройство, което ви позволява да промените формата на музиката без да задълбочавате настройките.

Изтегляне Convertilla

Формат Фабрика

Основен прозорец за форматиране на фабрика

Form Factory освен аудио работи и с видео файлове. Има функцията за адаптиране на мултимедията за мобилни устройства, може да създава GIF анимации от фрагменти от видеоклипове.

Изтегляне на формат Фабрика

супер

SUPER главния прозорец

Тази програма за конвертиране на музика е прост, но в същото време функционален конвертор. Отличителна черта е огромният брой настройки за конвертиране на файлове.

Изтегляне Супер

Общ аудио конвертор

Основен прозорец Общо аудио конвертор

Мощна програма за работа с аудио и видео. Извлича аудио от mp4 файлове, преобразува музикални компактдискове в цифрови формати.

Изтегляне на общо аудио конвертор

EZ CD аудио конвертор

Главен прозорец EZ CD аудио конвертор

Двойният брат Total Audio Converter, който има по-широка функционалност.

EZ CD Audio Converter се изтегля от интернет и променя метаданните на песните, променя албумът и отделните файлове и регулира силата на звука на песните. Освен това поддържа повече формати и има по-гъвкави настройки.

Изтеглете EZ CD Audio Converter

Урокът: Как да промените формата на музика в EZ CD Audio Converter

Изборът на програми за промяна на музикалните формати е доста голям. Днес срещнахме само малка част от тях. Сред тях има прости комунални услуги с само няколко бутона и минимум настройки, има многофункционални комбинации, които ви позволяват да работите с видео и дори да дигитализирате музикални компактдискове. Изборът е ваш.