Понякога дори снимки, направени от добра камера, трябва да се приспособят и подобрят. Понякога, когато за първи път разглеждате снимките си, добър фотограф може да забележите някои дефекти. Такова лошо качество може да се дължи на лошо време, необичайни обстоятелства на снимане, лошо осветление и т.н.

Един добър помощник в това ще служи като програма за подобряване на качеството на снимките. Подходящите филтри ще помогнат за коригиране на дефекти, изрязване на снимка или промяна на нейния формат.

В тази статия ще разгледаме някои програми за подобряване на качеството на снимката.

Филтър с еликон (филтър с еликон)

Програма за филтър на Helicon

Тази програма за подобряване на качеството на снимките е подходяща както за аматьори, така и за професионални потребители.

Програмата има много функции. Те обаче се намират удобно и това не позволява на потребителя да се "изгуби" в програмата.

Също така в програмата има история, в която можете да преглеждате всяка направена промяна върху снимка и, ако е необходимо, да я изтриете.

Програмата може да се използва безплатно за 30 дни, а след това ще трябва да купите цялата версия.

Изтегляне на филтър с еликон (Helicon Filter)

Paint.NET

Програма Paint.NET

Paint.NET програма, която не е предназначена за професионално подобряване на качеството на снимките. Въпреки това, неговият прост интерфейс може лесно да бъде овладян, за начинаещи програмата е точно така.

Огромният плюс на Paint.NET е безплатен и лесен.

Липсата на определени функции и забавянето на работата с големи файлове е минус на програмата.

Изтеглете Paint.NET

Начало фото студио

Програмно домашно студио

За разлика от програмата Paint.NET Home photo studio има богата функционалност. Това приложение на сложността да бъде някъде в средата, между базовата и суперсилната програма.

Тази програма за подобряване на качеството на снимките има много функции и възможности.

Въпреки това, има много моменти, които са недовършени и несъвършени. Също така има ограничения поради безплатната версия.

Свали домашно студио

Zoner Photo Studio

Zoner Photo Studio

Тази мощна програма е много различна от предишните. В него не само можете да редактирате снимки, но и да ги управлявате.

Важно е скоростта на програмата да не зависи от размера на файла. Също така можете лесно да се върнете към оригиналната снимка по време на обработката. Възможно е програмата да се приложи на цял екран.

Минус в Zoner Photo Studio е неговата платена версия.

Изтеглете Zoner Photo Studio

Lightroom

Програма за Lightroom

Тази програма е идеална за подобряване на качеството на снимките. Функциите са насочени основно към редактиране на изображения.

Последната обработка трябва да се извърши във Photoshop, като за целта се осигурява функцията за експортиране в Photoshop.

Тази професионална програма е много функционална и подходяща за фотографи, дизайнери, оператори и други потребители.

Програмата Lightroom може да се използва в пробна версия или платена.

Изтеглете Lightroom

Изборът на програми за подобряване на качеството на снимката е страхотен. Някои от тях са подходящи за професионалисти, други са за начинаещи. Има прости програми с минимална функционалност и има многофункционални такива, които ви позволяват не само да редактирате снимки, но и да ги управлявате. Ето защо не е трудно да намерите подходяща програма за себе си.