Вероятно всеки потребител на Steam поне веднъж, но се е сблъскал с неизправности на клиента. И грешките могат да възникнат много различни и причините за проблемите са толкова много, че те не могат да бъдат взети под внимание. В тази статия решихме да говорим за най-популярните грешки и как да се справим с тях.

Грешка при въвеждане на пара

Разрешение за използване на интернет връзка за Steam в защитната стена на Windows

Често се случва, че потребителят по някаква причина не може да влезе в профила си. Ако сте сигурни, че всички данни са въведени правилно, в този случай трябва да проверите връзката с интернет. Възможно е също така да сте забранили достъпът на клиента до интернет, а защитната стена на Windows е блокирала Steam. Друга причина за грешката може да е корупцията на някои файлове.

В крайна сметка, ако не искате да разберете причините за проблема, просто преинсталирайте клиента. За повече информация относно грешката при влизане вижте статията по-долу:

Защо не мога да вляза в Steam?

Паролата на клиента не е намерена

Стартирайте Steam с администраторски права

Също така доста често има такава грешка, че Steam Client не е намерен. Причините за този проблем могат да бъдат няколко. Ако стартирате приложението Steam без администраторски права, това може да е причина за проблемът Steam Client, който не е открит. Клиентът се опитва да стартира, но този потребител няма необходимите права в Windows и операционната система предотвратява стартирането на програмата, което води до съответна грешка. За да разрешите този проблем, трябва да стартирате програмата като администратор.

Друга причина за грешката може да е повреден конфигурационен файл. Той се намира на следния път, който можете да вмъкнете в Windows Explorer:

C:Program Files (x86)Steamuserdata779646config

Навигирайте по този път, след което ще трябва да изтриете файла, който се нарича "localconfig.vdf". Също така в тази папка може да има временно файл с подобно име, но трябва да го изтриете.

Този проблем е разгледан по-подробно в статията, представена по-долу:

Steam клиента не е намерен: какво да правите?

Играта не започва от Steam

Проверка на целостта на кеша на Steam

Най-честата причина за тази грешка е корупцията на някои игрални файлове. В този случай трябва да проверите целостта на кеша чрез клиента. Можете да направите това, като кликнете с десния бутон на мишката върху играта и в свойствата под "Местни файлове" кликнете върху бутона "Проверка на целостта на кеша ...".

Може би проблемът е, че ви липсват необходимите софтуерни библиотеки, които са необходими за нормалното стартиране на играта. Тези библиотеки могат да бъдат разширение на езика C ++ или библиотеката Direct X. В този случай в изискванията на играта вижте кои библиотеки използва и ги инсталирайте ръчно.

И още - уверете се, че вашият компютър отговаря на минималните системни изисквания на играта.

Какво трябва да направя, ако Steam не стартира играта?

Проблеми при свързването на Steam клиент

Актуализиране на парата

Понякога има ситуации, когато Steam спира да изпраща страници: магазин, игри, новини и така нататък. Причините за тази грешка могат да бъдат много. Първо, уверете се, че защитната стена на Windows не блокира клиента от достъп до интернет. Също така си заслужава да проверите целостта на файловете на Steam.

Възможно е причината за грешката да не е на ваша страна, но в момента има технически работи и няма причина да се притеснявате.

Също така можете да прочетете повече за проблема в тази статия:

Парола, грешка при свързването

На Steam възникна грешка в потвърждението. Грешка по време

Проблемът с определянето на времето в грешката на Steam Guard

Един от често срещаните проблеми, които срещат потребителите по време на обмена на елементи от Steam, е грешката с времето. Възникна грешка с времето, тъй като Steam не харесва часовата зона, показана на телефона ви. Има няколко начина за решаване на този проблем.

За да разрешите проблема с течение на времето, можете ръчно да зададете часовата зона на телефона си. За да направите това, отидете на настройките на телефона си и изключете настройката на автоматичната часова зона.

Напротив, опитайте да включите автоматичното разпознаване на колана, ако е деактивирано на телефона ви. Това се прави и чрез настройките на часовия пояс на вашия телефон.

За повече информация по този въпрос вижте статията по-долу:

Грешка при потвърждаване на пара