В Steam можете не само да играете игри, но и да участвате активно в живота на общността, да изтегляте екранни снимки и да разказвате за постиженията и приключенията си. Но не всеки потребител знае как да зареди екранни снимки в Steam. В тази статия ще разгледаме как се прави това.

Как да изтеглям скрийншота в Steam?

Снимки от екрана, които сте направили в игри, използващи Steam, могат да бъдат изтеглени с помощта на специален буутлоудър. По подразбиране, за да направите екранна снимка, трябва да натиснете бутона F12, но можете да превъзложите ключа в настройките.

1. За да влезете в товара за скрийншот, отворете клиент "Steam" и отгоре в падащото меню "Изглед" изберете "Skinhots".

Пароли за менюто Пара

2. Прозорецът на товарача трябва да се появи веднага. Тук можете да намерите всички скрийншотове, които сте правили в Steam. Освен това те се разделят на категории, в зависимост от играта, от която се създава изображението. Можете да направите селекция от екранни снимки, като кликнете върху името на играта в падащия списък.

Steam loader за скрийншот

3. Сега, след като сте избрали играта, намерете екранната снимка, която искате да споделите. Кликнете върху бутона "Изтегляне". Също така можете да оставите описание на екранната снимка и да направите бележка за възможните спойлери.

Изтеглете екранната снимка на Steam

4. Преди да започнете процеса на изтегляне, ще трябва да потвърдите намеренията си и отново да кликнете върху бутона "Изтегляне". В този прозорец ще намерите информация за мястото, оставено за вас в магазина на Steam Cloud, както и размерът на дисковото пространство, което екранната ви снимка ще получи на сървъра. Освен това в същия прозорец можете да зададете настройките за поверителност на снимката. Ако искате изображението да се вижда в центъра на общността, заслужава си да зададете настройките за поверителност "за всички".

Настройки за поверителност за екранната снимка на Steam

Това е всичко! Сега можете да кажете на всички членове на общността за вашите приключения и качване на екранни снимки.