В днешния свят всичко може да е необходимо, а не фактът, че е налице правилният инструмент. Създаването на анимация също е включено в този списък и ако не знаете кой инструмент е способен на това, можете да получите много изгорени. Такъв инструмент е Synfig Studio и с тази програма можете да създадете доста атрактивна анимация.

Synfig Studio е система за създаване на 2D анимации. В него можете да рисувате самата анимация от самото начало, или можете да направите вече готови изображения да се движат. Самата програма е доста сложна, но функционална, което е нейният голям плюс.

Вижте също: Най-добрият софтуер за създаване на анимации

Редакторът. Режимът на рисуване.

Редакторът има два режима. В първия режим можете да създадете свои собствени фигури или изображения.

Редактор, режим на рисуване в Synfig Studio

Редакторът. Режим на анимация

В този режим можете да създавате анимации. Режимът на управление е доста обичайно - разпределението на определени моменти в рамките. За да превключвате между режимите, използвайте превключвателя под формата на малък човек над времевата линия.

Редактор, режим на анимация в Synfig Studio

лента с инструменти

Този панел съдържа всички необходими инструменти. Благодарение на тях можете да рисувате вашите фигури и елементи. Също така достъпът до инструментите е чрез елемента от менюто отгоре.

Лентата с инструменти в Синфиг Студио

Панел с опции

Тази функция не беше налице в Аниме Студио Про , и това, от една страна, опрости работата с него, но не даде такива възможности, които са на разположение тук. Благодарение на този панел можете точно да зададете размера, името, пристрастието и всичко свързано с параметрите на формата или обекта. Естествено, неговият вид и набор от параметри изглеждат различни с различни елементи.

Панел за параметри в Synfig Studio

Панел за създаване на слоеве

Също така служи за получаване на допълнителна информация за управлението на програмата. На него можете да персонализирате слоя, който създавате, според предпочитанията си, да избирате какво ще бъде и как да го приложите.

Панелът за създаване на слой в Synfig Studio

Панел на слоевете

Този панел е един от ключовите думи, защото в него се решава как ще изглежда вашия слой, какво ще направи и какво можете да направите с него. Тук можете да регулирате размазването, да зададете параметъра за движение (въртене, изместване, мащаб), като цяло, да направите истински подвижен обект от нормална картина.

Панел със слоеве в Синфідж Студио

Възможност за работа с няколко проекта едновременно

Достатъчно е просто да създадете друг проект и безопасно да превключвате между тях, като по този начин копирате нещо от един проект в друг.

Мултитаскинг в Студио Синфиг

Часова линия

Времевата линия е отлична, защото можете да увеличите и намалите мащаба с колелото на мишката, като по този начин увеличите броя на кадрите, които можете да създадете. Недостатъкът е, че няма начин да се създават обекти от нищото, както е възможно в молив за да направите това, трябва да направите много манипулации.

Времевата графика в Синфиг Студио

предварителен преглед

Преди да запазите, можете да погледнете резултата, както и по време на създаването на анимацията. Също така е възможно да промените качеството на визуализацията, което ще ви помогне да създадете мащабна анимация.

Визуализация в Synfig Studio

плъгини

В програмата има възможност да се добавят плъгини за по-нататъшна употреба, което в някои случаи ще улесни работата. По подразбиране има два приставки, но можете да изтеглите нови и да ги инсталирате.

Приставки в Синфиг Студио

проект

Ако поставите отметка в квадратчето, качеството на изображението ще спадне, което ще помогне за ускоряване на програмата малко. Особено важно за собствениците на слаби компютри.

Чернова в Синфиг Студио

Режим на пълно редактиране

Ако в момента рисувате с молив или друг инструмент, можете да го спрете, като кликнете върху червения бутон над панела за рисуване. Това ще ви даде достъп до пълното редактиране на всеки елемент.

Спрете текущата операция в Synfig Studio

предимства

  1. мултифункционалност
  2. Частичен превод на руски
  3. плъгини
  4. безплатно

недостатъци

  1. Сложност на управлението

Synfig Studio е отлично многофункционално средство за работа с анимация. Има всичко необходимо, за да създадете висококачествена анимация и още повече. Да, това е малко трудно за управление, но всички програми, които комбинират много функции, по един или друг начин, изискват мастеринг. Синфиг Студио е наистина добър безплатен инструмент за професионалисти.

Свали Synfig Studio безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт на програмата