IOS


След като напусна поста генерален директор на социалната мрежа VKontakte, Павел Дуров изцяло се съсредоточи върху новия си проект - Телеграма. Instant messenger успя да придобие армия от фенове, а по-долу ще разгледаме защо.

Създаване на разговори

Както всеки друг пратеник, телеграмата ви позволява да изпращате текстови съобщения до един или повече потребители. Въпреки това, на уверенията на разработчиците, тяхното решение е много по-надеждно в сравнение със сходни посланици, тъй като софтуерът работи върху двигателя MTProto, което гарантира неговата стабилна и бърза работа.

Създаване на разговори в телеграма за iOS

Тайни разговори

Ако на първо място се интересувате от поверителността на вашата кореспонденция, вие определено ще харесате възможността за създаване на тайни стаи за разговори. Същността на тези неща е, че цялата кореспонденция се криптира от устройство на устройство, не се съхранява на сървъри на телеграми, те не могат да бъдат препращани и те също се самоунищожават след определен период от време.

Тайни чатове в телеграмата за iOS

Стикери

Подобно на много други посланици, телеграмата е снабдена с поддръжка за стикери. Но основната функция тук е, че всички стикери са достъпни за изтегляне абсолютно безплатно.

Стикери в телеграма за iOS

Вграден фоторедактор

Преди да изпратите изображение на потребителя, телеграмата ще ви предложи да го коригирате с вградения редактор: можете да поставите смешни маски, да вмъкнете текст или да нарисувате с четка.

Вграден фоторедактор в телеграма за iOS

Променете фоновото изображение

Персонализирайте вида на телеграмата, като изберете една от няколкото налични фонови изображения. Ако никоя от предложените снимки не ви харесва, качете свои собствени изображения.

Променете фоновото изображение в телеграма за iOS

Гласови повиквания

Телеграмата може значително да спести на клетъчната комуникация, поради възможността за осъществяване на гласови повиквания. В момента телеграмата не поддържа възможността за групови повиквания - може да бъде наречен само един потребител.

Гласови обаждания до телеграма за iOS

Изпраща информация за местоположението

Дайте на събеседника да знае къде се намирате в момента или къде възнамерявате да отидете, като изпратите знак на картата в чата.

Изпращане на информация за местоположение до телеграма за iOS

Прехвърляне на файлове

Чрез самото приложение на телеграмата, поради ограниченията на iOS, можете да прехвърляте само снимки и видеоклипове. Въпреки това, все още можете да изпратите друг файл в чата: например, ако е съхранен в чата Dropbox , просто трябва да отворите опцията "Експортиране" в опциите, да изберете приложението Телеграма и след това чат, където ще бъде изпратен файлът.

Прехвърлете файлове на телеграма за iOS

Канали и поддръжка за ботове

Може би каналите и ботовете са най-интересните характеристики на телеграмата. Днес има хиляди ботове, способни да извършват различни операции: информиране за времето, изготвяне на бюлетини, изпращане на необходимите файлове, подпомагане на изучаването на чужди езици и дори подаване на заявление за руска локализация.

Вероятно вече сте забелязали, че телеграмата за iOS няма поддръжка на руския език. Този дефект може лесно да бъде коригиран, ако търсите бот с влизането в @telerobot_bot и му изпратите съобщение с текст "locate ios" . В отговор системата ще изпрати файл, който трябва да бъде записан, като изберете елемента "Apply Localization" .

Подкрепа за ботове в телеграмата за iOS

Създаване на черен списък

Всеки потребител може да срещне спам или обсебен спътник. В такива случаи е предвидена възможността да се направи черен списък, контактите, които влизат в него, вече не могат да комуникират с вас по никакъв начин.

Съставяне на черен списък в телеграма за iOS

Задайте парола

Телеграмата е един от малкото входящи съобщения, който ви позволява да зададете парола за приложението. Ако устройството ви с iOS има Touch ID, можете да го отключите с пръстов отпечатък.

Задайте парола в телеграма за iOS

Разрешение в две стъпки

В телеграмата защитата на данните е поставена на първо място, защото тук потребителят може да конфигурира двуетапно разрешение, което ще позволи да се инсталира допълнителна парола, което значително ще повиши защитата на профила.

Разрешение в две стъпки в телеграма за iOS

Управление на активните сесии

Тъй като телеграмата е приложение на различни платформи, то може да се използва на различни устройства. Ако е необходимо, можете да затворите сесиите, отворени на други устройства.

Управление на активните сесии на телеграма за iOS

Автоматично изтриване на профила

Можете самостоятелно да определите през какъв период от време не сте в телеграма, а сметката ви ще бъде изтрита с всички контакти, настройки и кореспонденция.

Автоматично изтриване на сметка на телеграма за iOS

достойнство

  • Лесен за ползване интерфейс;
  • Разработчиците поставят безопасността на първо място, така че има различни инструменти за защита на вашата кореспонденция;
  • Няма вътрешни покупки.

недостатъци

  • Няма вградена поддръжка на руския език.
  • Телеграмата е идеалното решение за комуникация. Прост и приятен интерфейс, висока скорост, подобрени настройки за защита и много полезни функции имат удобна работа с този пратеник.

    Свали Telegram безплатно

    Изтеглете последната версия на приложението от App Store