Принтерът е техника, която постепенно се появява във всеки дом. Работният поток не се осъществява без това, например в офиси, където работният поток на ден е толкова голям, че почти всеки отделен служител има устройство за отпечатване.

Компютърът не вижда принтера

Ако има специалист в офисите или училището, който ще елиминира почти всеки проблем, свързан с разрушаването на принтера, какво трябва да се направи у дома? Особено неразбираемо е как да се определи дефект, когато всичко е правилно свързано, самото устройство работи нормално и компютърът все още отказва да го види. Това може да се дължи на много причини. Нека се опитаме да разберем всеки.

Причина 1: Неправилна връзка

Всяко лице, което някога е опитвало да инсталира принтера сама, знае много добре, че просто е невъзможно да се направи грешка при свързването. Въпреки това, напълно неопитен човек може да не вижда нищо лесно в това, поради което проблемите.

 1. Първо трябва да сте сигурни, че кабелът, който свързва принтера с компютъра, е плътно поставен както от едната страна, така и от другата. Най-добрият начин да проверите това е просто да опитате да издърпате кабела и, ако някъде е свободно, вмъкнете го по-добре.
 2. USB кабел за принтер Canon

 3. Този подход обаче не може да бъде гаранция за успех. Необходимо е да проверите дали има работни контакти, в които е поставен кабелът. И от принтера това се възприема като очевиден факт. В края на краищата най-вероятно е ново и няма да има щети. Но трябва да проверите USB гнездата. За да направите това, последователно поставете жицата във всяка от тях и изчакайте да видите дали информацията за принтера на компютъра. Ако е свързан към лаптоп, USB може да е по-малък, но е важно да ги проверите и всички.
 4. Вижте също: USB портът на лаптопа не работи: какво да правите

 5. Идентификацията на устройството не е възможна, ако е неактивна. Ето защо трябва да проверите дали всички бутони за захранване са активирани на самия принтер. Често се случва необходимия механизъм да се намира на задния панел и потребителят дори не е наясно с това.

Всички тези опции са подходящи само когато принтерът е напълно невидим на компютъра. Ако това продължава, трябва да се свържете със сервизния център или с магазина, откъдето сте закупили продукта.

Причина 2: Липсва водача

"Компютърът не вижда принтера" - израз, в който се казва, че устройството е свързано, но когато има нужда от отпечатване на нещо, то просто не е в списъка на наличните. В този случай първото нещо, което трябва да проверите, е наличието на водач.

 1. Първо трябва да проверите драйвера: отидете на "Старт" - "Устройства и принтери". Там трябва да намерите принтер, който не вижда компютъра. Ако не е в списъка, всичко е просто - трябва да инсталирате драйвера. Най-често се разпространява на дискове, пакетирани с устройството. Ако няма превозвачи, софтуерът трябва да бъде претърсен на уебсайта на производителя.

  Устройства и принтери

 2. Ако принтерът е в предложените опции, но няма отметка, показваща че е инсталирана по подразбиране, трябва да го добавите. За да направите това, правим едно кликване с десния бутон на мишката на устройството и изберете "Използване по подразбиране" .
  msgstr "ширина =

 3. Ако имате проблеми с драйвера, без възможността да го инсталирате, можете да използвате стандартните инструменти за Windows. Тази опция ще ви позволи да инсталирате необходимия софтуер без допълнителни електронни или физически попечители.

На нашия сайт можете да намерите подробни инструкции как да инсталирате драйвери за различни принтери. За това следвайте специалната връзка и въведете марката и модела в полето за търсене.

Инструкции за инсталиране на принтер драйвери на Lumpics.ru

В заключение, трябва само да отбележим, че връзката на драйвера и принтера са само тези проблеми, които лесно се оправя сами. Устройството може също да не работи поради вътрешен дефект, който се диагностицира от специалисти в сертифицирани сервизни центрове.