Торент клиентите са удобни и предпочитани програми. Но в един момент някои от тях спират да треперят и безкрайно пишат "връзка с празниците". И така, че не го правите, и няма дългоочаквано изтегляне. Причините могат да бъдат много, но за щастие възможностите за коригиране на този досаден проблем също са достатъчни. Ето защо не се разстройвайте и панически напред, може би всичко е доста лесно да се реши.

Защо клиентът не изтегля файлове

Така че торент-програмата не работи според предназначението си, въпреки че преди свалянето правилно свързано с празниците. Рестартирането на приложението или актуализирането му в най-актуалната версия може да не реши проблема ви. Може би това е в торент клиента и неговите настройки, но има и други често срещани причини.

Прочетете още: Отстраняване на неизправности при изтеглянето на uTorrent файлове

Връзка към празниците

Причина 1: Ниска оценка в затворен торент

В затворени тракери има голям брой интересни и дори редки файлове. За да използвате тази услуга, трябва само да регистрирате и следите своето съотношение - количеството данни, изпратено на други потребители. Ако сте участник в такъв тракера, има вероятност да сте превишили ограничението за разпределение на гигабайтите. За да поправите това, има няколко опции.

На някои затворени торенти тракери има възможност да възстановите рейтинга или да платите за увеличаване на размера на изтеглянето.

Метод 1: Спрете изтеглянето

Може би трябва да изчакате, докато рейтингът ви леко се увеличи поради активното разпространение и можете да продължите да изтегляте файла.

Метод 1: Спрете изтеглянето

Може би трябва да изчакате, докато рейтингът ви леко се увеличи поради активното разпространение и можете да продължите да изтегляте файла.

 1. Поставете пауза на изтегления обект, като кликнете с десния бутон на мишката и изберете "Пауза"
 2. Задръжте пауза, за да спрете да изтегляте файл

 3. Регулирайте максималното разпределение. Например, в тавата, като щракнете с десния бутон върху иконката на клиента, задръжте курсора на мишката върху "Restriction Recoil", за да изберете опцията, която ви е удобна.
 4. Задаване на ограничението за ограничаване на фрагменти от файл

 5. Не напускайте клиента. Иконата му трябва винаги да е в таблата.

Сега вашето съотношение трябва леко да се увеличи.

Метод 2: Разпространяване на файлове

Един от добрите начини да увеличите рейтинга си е да качите файла си в затворения торент. Отлично, ако е в търсенето. Можете да направите по-лесно и просто да се присъедините към най-популярната ръка, но ако не разклатите нищо, тогава няма смисъл в подобна манипулация.

Урокът: Как да се използва Utorrent да сваляте торенти

 1. В програмата за торент отидете в "Файл" - "Създаване на нов торент ..." или натиснете Ctrl + N.
 2. Начинът за създаване на нов торент файл

 3. В следващия прозорец кликнете върху "Файл" или "Папка" и изберете желаните обекти.
 4. Избиране на файл за нов торент

  Бъдете внимателни, когато правите папка с файлове за разпространение: не трябва да има скрити и системни файлове в нея, защото в противен случай ще имате допълнителна причина да пресъздадете отново всичко.

 5. Ако имате намерение да разпространявате няколко файла, ние маркираме "Запазване на реда на файловете" . Всички параметри трябва да бъдат приблизително подобни на екрана. След като кликнете върху бутона "Създаване" и запазите бъдещия файл на удобно място за вас. След процеса на създаване можете да затворите прозореца на клиента.
 6. Създайте нов torrent файл

 7. Сега трябва да отидете на тракера, който е планирано публикуване. Правилата за създаване на тема за разпространение на всеки тракера могат да бъдат различни, особено по отношение на дизайна на темите (обикновено такива правила са описани в често задаваните въпроси на сайта). Но същността остава една - трябва да изтеглите торент файла си и след изтеглянето му обратно.
 8. След такива манипулации потокът ще бъде готов. Отворете го в програмата и изчакайте проверката на обекта.

Разпределението ще започне, но за одобрение от модераторите и появата на първите празници, може да се наложи да изчакате няколко дни. За успешно разпространение, опитайте се да не излизате възможно най-дълго от торент клиента и да не изтривате изтегления файл.

Причина 2: Липса на връстници

Качеството на изтеглянето зависи от броя и наличността на връстниците. След празник е общият брой на всички потребители, които извършват манипулиране на торент файла. Ако клиентът не се свърже с връстниците, възможно е разпространението на качения файл да е много старо или пък много рядко да се появяват. В този случай имате две възможности:

 • Потърсете по-скорошно разпространение с повече потребители.
 • Изчакайте, докато някой се появи, който може да разпространява фрагментите на обекта.
 • И двата варианта отнемат време, но това е по-добре от нищо.

  Прочетете повече: Какво са sid и pirs в торент клиент?

   Причина 3: Неуспешна настройка на торент-програма

   Възможно е вашият клиент да има проблеми с настройките. Необходимо е да се провери правилността на някои параметри. За да въведете настройките, натиснете Ctrl + P и след това:

   1. Проверете дали тортовото ви приложение е в изключението на защитната стена в раздела " Връзка" .
   2. Настройки, за да изключите торент програмата в защитната стена

   3. Активирайте принудителното криптиране на изходящите протоколи в секцията "BitTorrent" .
   4. Настройки за принудително криптиране на изходящия протокол

   5. Опитайте се да генерирате нов порт за входящи връзки в секцията "Връзка" . Можете да опитате да ги изберете ръчно, като въведете номерата от 49 160 до 65 534.
   6. Настройки на порт за входяща връзка

   Сега знаете какво да правите, ако клиентът не изтегля файлове. Също така научихте основните причини за вечното послание "връзка с празниците" и възможности за елиминирането му.