Всеки творчески човек започва професионалната си кариера още от детството, когато има много нови мисли в главата му и има купчина моливи. Но съвременният свят се е променил малко и сега децата обикновено имат програми за рисуване. Една от тези програми е Tux Paint, която е предназначена само за аудиторията на децата.

Tux Paint е безплатна програма (която е наградена) за рисуване. Тя е създадена специално за детската аудитория, както се вижда от весел саундтрак и цветен интерфейс. Разбира се, никой не забранява да рисува в него и възрастни потребители, но за някои сериозни цели да се използва програмата е много трудно.

Вижте също: Събиране на най-добрите компютърни програми за рисуване на изкуство

Музикален съпровод

Тъй като програмата е предназначена за деца, тази функция изглежда напълно подходяща. Когато рисувате с различни инструменти, чувате различен звук. Звукът има стерео свойства и ако черпите от дясната страна на платното, звукът ще се възпроизвежда от десния високоговорител. Звуците могат да бъдат изключени в настройките.

Музика в Tux Paint

Набор от инструменти

Невероятно разнообразие от инструменти учудват, обаче, защото това е детска програма, защото едно дете не бива да се отегчава. Всеки инструмент има много варианти, плюс можете да изтеглите допълнителни печати и четки за по-нататъшно разнообразяване на програмата. Особено много допълнителни четки в инструмента "Магията".

Кутия с инструменти в Tux Paint

Фиксиран размер на прозореца

Прозорецът на програмата не се променя и запаметените чертежи винаги ще имат същия размер, който може да бъде променен в настройките. Първоначалният размер на прозореца е настроен на 800x600.

Възможности за учители и родители

Настройките на програмата не са в панела за рисуване, за да не се даде възможност на детето да коригира всичко. Вместо това те се инсталират заедно с програмата като отделно приложение. Там можете да изключите звука и да коригирате видеоклипа. Направете заснемането на курсора на мишката, така че детето да не надхвърля границите на програмата. Там можете също така да деактивирате някои от инструментите или функциите на програмата, като я направите по-проста.

Възможности на учителите в Tux Paint

Избор на цвят

В допълнение към стандартните цветове в програмата, можете да изберете тази, която е най-подходяща в палитрата.

Палитра от цветове в Tux Paint

предимства

  1. Прост интерфейс
  2. Отделни настройки от основната програма
  3. Поддържа 129 езика, включително руски
  4. Широк диапазон от настройки
  5. Музикален съпровод
  6. безплатно

недостатъци

  1. Не е открита

Ако смятате, че тази програма е инструмент за по-сериозни проекти, тогава можете да намерите много недостатъци, но ако го смятате за планирано от разработчиците, тогава няма нищо. В допълнение, тя може да се използва за изготвяне на различни артефакти, тъй като инструментите позволяват това.

Изтегляне на Tux Paint Free

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт на програмата